Női kosárlabda Euroliga

2022.10.12. 20:13

Főtáblára jutott a DVTK a legrangosabb kupasorozatban

Az izraeli Elitzur Ramla (80–54) után a török Botast (75–54) is legyőzte a Diósgyőr, amely így feljutott a női Euroliga főtáblájára.

R. G.

A borsodiak sikere azt jelenti, hogy a 2022/2023-as kiírásban három magyar csapat játszhat a legrangosabb európai sorozat főtábláján. A Sopron Basket ugyebár címvédőként van ott, s egyből, selejtező nélkül került a főtáblára az Euroligában tavaly debütáló Atomerőmű KSC Szekszárd is. 

A diósgyőriek a soproniak csoportjába kapnak besorolást, mégpedig az olasz Beretta Famila Schio, a spanyol Perfumerias Avenida, a belga Kangoeroes Mechelen, a francia Basket Landes és a török CBK Mersin társaságában. Ide sorolják majd be a spanyol Spar Girona és a francia ESBVS párharcának győztesét. 

A szekszárdiak pedig a belgrádi selejtezőtornán szereplő görög Olimpiakosz SFP, a szerb KKZ Crvena Zvezda és a román ACS Sepsi SIC közül kapnak majd egy csapatot. A KSC csoportjában alanyi jogon az előző idényben döntős török Fenerbahce Alagöz Holding, a cseh ZVVZ USK Praha, a francia Tango Bourges, a lengyel BC Polkowice, a spanyol Valencia BS és az olasz Virtus Segafredo Bologna szerepel. Az már korábban eldőlt, hogy a KSC október 26-án, a prágaiak vendégeként kezdi meg az idei kiírás küzdelmeit. 

Érdekesség, hogy a magyar NB I-ben, hétfőn így két euroligás gárda vív rangadót: az Atomerőmű KSC Szekszárd 18.30 órától csap össze Miskolcon a DVTK Hun-Therm csapatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!