Férfi kosárlabda NB I

2022.10.21. 20:11

Körömrágós végjátékban nyert Nyíregyházán az ASE

Az Atomerőmű SE izgalmas végjátékban győzte le a Hübner Nyíregyháza BS csapatát a férfi NB I 5. fordulójának pénteki meccsén.

TEOL

A fiatal Paul Atkinson Jr. 8 pontja mellé 10 lepattanót is leszedett

Fotó: Molnár Gyula

Úgy vágott neki az ASE a nyíregyházi bajnokijának, hogy mindenképpen javít az előző két forduló vereségei után. S nem is elsősorban a kaposvári 75–74-et, hanem a Sopron KC-val szemben Pakson 80–75-re elveszített bajnokijukat akarták feledtetni a piros-kékek. 
Jobb ellenfél nem is kínálkozhatott volna ehhez, mint az a Nyíregyháza, amelyik mind a négy idénybeli meccsét elveszítette – igaz, hazai pályán a Szolnokkal szemben az egyetlen otthoniján csak nagy küzdelemben maradt alul.

Nem tudni, hogy a hosszú utazás volt-e az oka, de mire magukhoz tértek a paksiak, már 15–6-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Csirke Ferenc szerencsére idejében eszmélt, gyorsan időt kért, s rendet tett a fejekben. Az Atom pedig varázsütésre elkezdtett játszani, gyorsan járt a labda kézről kézre, fogyott a hátrány, a triplákat addig kiválóan hajigáló szabolcsiak megrekedtek, elkezdtek kimaradozni a kísérleteik, így a negyedet már az ASE zárta egypontos előnnyel. 

Ettől kezdte egészen a harmadik negyed hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hazai oldalon Darius Perry és Jaycee Hillsman szórta a pontokat, paksi oldalon pedig az ügyeletes húzóember, Eilingsfeld János és Kovács Ákos termelt szorgosan. 

Mivel hozzájuk felzárkózott a fiatal amerikai, Paul Atkinson Jr., tartotta is az előnyt az ASE. A harmadik negyed végén, 49–54-nél rázta meg magát ismét az Atom, s pillanatok alatt tízre tornázta az előnyét (49–59). Eilingsfeld produkciójáról csak annyit: a válogatott erőcsatár már a harmadik negyed végére elérte a szokásos dupla dupláját, 15 pontja mellett már 10 lepattanónál járt, de a fiatal Atkinsonnak is volt 8-8 egysége mindkettőből...

Aztán körömrágós siker lett bel lett belőle. Az utolsó negyednek úgy futottak neki a hazaiak, hogy itt kő kövön nem marad, miközben a Paksot talán elaltatta a biztos vezetés. Perry és Hillsman mellé pedig felzárkózott Jordan Williams, és Harrison Henderson is fontos pontokat tett a közösbe, s úgy tűnt, kiéneklik a sajtot a paksiak szájából. 

De a vége mégis hepiend lett mert jött Eilingsfeld János, s kis túlzással megnyerte a meccset az Atomnak. Büntetőt értékesített, fontos lepattanókat szerzett és értékes duplát tett a közösbe. A találkozó végére erős dupla duplára hízlalta produktumát: 19 pontja mellé 13 lepattanót és 9 kiharcolt faultot is felíratott a statisztikai lapjára.

Az Atomerőmű SE először nyert idegenben, míg a nyírségiek az ötödik meccsüket is elveszítették. 

Tippmix Férfi NB I, az 5. fordulóban

Hübner Nyíregyháza BS–Atomerőmű SE 69–71 (18–19, 18–16, 15–24, 18–12)
Nyíregyháza, Continental Aréna. Vezette: Földházi T., Pozsonyi L., Nyilas I. Nyíregyháza: PERRY 21/9, Kiss B. 2, HILLSMAN 13/6, HENDERSON 12/3, J. WILLIAMS 12. Csere: Bazsó, Dolezaj 9/3, Kass, Mokánszki M., Szobi. Vezetőedző: Pethő Ákos. Atomerőmű: Edwin, Pajor 2, Green 9/3, EILINGSFELD 19, ATKINSON JR. 8. Csere: KOVÁCS  Á. 16/3, Frank, Taiwo 4, GRUBOR 13/6, Gulyás M. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 
Kipontozódott: Szobi D. a 37. percben. 

A paksiak a bajnokság 6. fordulójában, október 29-én, 17 órától a DEAC csapatát fogadják a Gesztenyés úti sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!