Labdarúgó MagyarKupa

2022.10.18. 18:15

Nem bálozni megy Füredre a Paksi FC

A legjobb tizenhat közé jutás a tét a labdarúgó MOL Magyar Kupában, ahol a legutóbbi kiírás döntőse, a Paksi FC ma délután a harmadik vonalban szereplő Balatonfüredi FC vendégeként lép pályára.

Berg Sándor

Osváth Attila és a paksiak az előző fordulóban a pécsieket búcsúztatták el a sorozattól

Fotó: Löffler Péter

Hat mérkőzést játszik még a naptári évben a Paksi FC, s ezek egytől egyig kulcsfontosságú, sorsfordító találkozók lesznek. A bajnokságban a bukdácsoló Fehérvár, Vasas és Budapest Honvéd, valamint a címvédő és listavezető Ferencváros, illetve a magára találó Újpest vár a csapatra. Ezeket a mai, balatonfüredi Magyar Kupa-mérkőzés vezeti fel.

Nincsenek jó formában az atomvárosiak, a legutóbbi két bajnokijukat elveszítettek a Puskás Akadémia (1–3) és a Zalaegerszeg (0–3) ellen. A balatonfüredieknél jobb ellenfél nem is jöhetne szembe Hahn Jánoséknak, hogy visszatérjenek a győzelem útjára és önbizalmat szerezzenek az előttük álló fontos feladatokra.

Borgulya István gárdája 2019-ben jutott fel az NB III-ba, jelenleg a húszcsapatos Nyugati csoport 15. helyén áll, tizenhárom forduló alatt négy győzelmet és három döntetlent tud felmutatni a csapat, melynek kerete nincs tele hangzatos nevekkel, korábban nagy csapatban megfordult labdarúgókkal. A Veszprém megyeieknél, mint oly sok alacsonyabb osztályú csapatnál, minden kupamérkőzés ajándéknak számít. A legutóbbi tíz kiírásban a harmadik forduló jelentette a gárda számára a csúcsot (2013/2014).

Harmadosztályú csapatként a főtáblán csatlakozott be a Balatonfüred, ahol előbb Ménfőcsanakon (2–0), majd Tatabányán tudott győzni (1–0), a legutóbbi fordulóban pedig hazai pályán a komáromiakat verte 3–0-ra.

Pakson az elmúlt években komolyan vették a Magyar Kupát, az utolsó öt kiírásban bejutottak a legjobb tizenhat közé, oda, ahova most is kerülhetnek, ha túljutnak a füredieken. A 2017/2018-as, a 2018/2019-es és a 2020/2021-es szezonban a nyolcaddöntő, a 2019/2020-asban a negyeddöntő jelenette a végállomást a zöld-fehéreknek. 

A legutóbbi kiírásban viszont történelmet írva a fináléig jutottak Haraszti Zsolték, azonban a Puskás Arénában közel 40 néző előtt lejátszott döntőben 3–0-ás vereséget szenvedtek a Ferencvárostól. 

NB I-es gárda lévén a PFC az előző fordulóban kapcsolódott be az idei körforgásba, és a szomszédvári derbin 1–0-ra nyert Pécsen.

MOL Magyar Kupa, főtábla, 4. forduló (a 16 közé jutásért). Balatonfüredi FC–Paksi FC. Balatonfüredi FC Sporttelep, szerda, 13.30 óra. Vezeti: Gaál Á. (Máyer, Halmai).

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben döntetlen eredmény születik, kétszer 15 perc hosszabbítás jön, majd ha kell, büntetőpárbaj következik.

MOL Magyar Kupa, a 16 közé jutásért. Iváncsa (NB III)–Ferencváros 13 (M4 Sport), Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda, Felsőzsolca (megyei I.)–MTK Budapest (NB II), DEAC (NB III)–Debreceni VSC, Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba (NB II), Budafok (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II), ESMTK (NB III)–Siófok (NB II), Nagyatád (megyei I.)–Monor (NB III), Nyergesújfalu (megyei I.)–Mezőkövesd 13.30 óra. Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd, Ajka (NB II)–Újpest FC 17 óra. Kazincbarcika SC (NB II)–Zalaegerszeg 17.30 óra. Fehérvár–Puskás Akadémia 20 (M4 Sport).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!