NB I-es foci

2022.10.04. 14:19

Remek játékkal debütált a paksi csapatban Debreceni Zalán

Első NB I-es mérkőzését játszotta a Paksi FC színeiben Debreceni Zalán. A 20 éves futballista remek játékkal járult hozzá a PFC mezőkövesdi sikeréhez.

TEOL

Debreceni Zalán (balról a második) ennél jobb debütálást el sem képzelhetett volna

Fotó: MW/Kovács Péter

Az 55. percben Kinyik Ákos cseréjeként állt be a Mezőkövesden 2–1-es győzelmet arató Paksi FC-be Debreceni Zalán. A szombathelyi Illés Akadémiám nevelkedett dunaszentgyörgyi fiatalnak ez volt az első mérkőzése az OTP Bank Ligában. Ötször már ott ülhetett a kispadon, de Waltner Róbert most először cserélte be. 

„Egy ideje éreztem már, egyre közelebb a lehetőség, hogy pályára léphessek – mondta a futballista a Paksi FC hivatalos internetes oldalának. – Erőnlétileg úgy gondolom, korábban is készen álltam a bemutatkozásra, de mint mondani szokták, ami késik, nem múlik. Szerencsére a múlt hétvégén, Mezőkövesden szerepet kaphattam, aminek nagyon örülök” – fogalmazott. 

Debreceni elmondta, edzője azt kérte tőle, hogy bátran csinálja, amit tud. 

„Kellenek a beadások, és hozzam minimum azt a formát, amit az edzőmérkőzéseink során megismert tőlem. Igyekeztem ezeknek megfelelni, úgy érzem, jól ment a játék  – mondta Debreceni. – Azért az NB I-ben a játék minősége érezhetően magasabb szinten van. A másodosztályban – meglátásom szerint – a fizikai párharcok az erősek, míg az első osztályban emellé még erőteljesen kapcsolódik a technika és a taktika szerepe. Az is feltűnt továbbá, hogy itt már kicsit szabadabban is lehet futballozni” – árulta el.  

Debreceni Zalán nem is tétlenkedett, az ő beadása után született meg a PFC győztes találata (a közvetett gólpassz 2:10 perctől tekinthető meg)

„Felettébb jó érzés rögtön az első mérkőzésen ilyen élménnyel gyarapodni. Igazából a mai napig nem fogtam fel, hogy mennyit tudtam segíteni azzal a beadással a csapaton. Számomra igazán eufórikusra sikeredett a debütálásom” – fogalmazott. 

„Természetesen innentől kezdve nem lehet más célom, mint egyre több időt, lehetőséget kiharcolni a pályán, aztán pedig stabil kezdőjátékossá válni. Szeretnék Pakson alapember lenni, és mindig jó játékkal segíteni a klubot, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Gólpasszokkal és gólokkal pedig a válogatott szakemberek figyelmét is felhívnám magamra” – reménykedett a jövőt illetően. 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!