Cselgáncs

2022.11.29. 15:00

A portugál Sportinggal nyert bronzérmet az Eb-n Pupp Réka

A grúziai Goriban rendezték meg a klubcsapatok számára az első Európa-bajnokságát, amelyen a korábbi Bajnokok Ligája- és Európa Liga-résztvevő együttesek vehettek részt.

B. S.

Pupp Réka bronzérmes lett a Sportinggal

Forrás: EJU

Az Atomerőmű SE háromszoros Grand Slam-győztes dzsúdósa, Pupp Réka a Sporting Lisszabon meghívását fogadta el a klubcsapatok Európa-bajnokságán. A portugál gárda a Blanc Mesnil ellen kezdett, ami külön pikantériát jelentett a paksi olimpikon számára, ugyanis tavaly éppen a francia rivális színeiben lett Európa Liga-bronzérmes. Az 52 kilogrammos súlycsoportban versenyző magyar klasszis végül a mongol Bishrelt elleni sikerrel járult hozzá a továbbjutáshoz, ahogy a következő körben a spanyol Ana Perez Boxot is felülmúlta.

Az elődöntőben a RSC de Champigny gárdájával került szembe a portugál egylet. A párharc során Pupp Rékának ezúttal nem sikerült nyernie az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes brit Giles ellen, így végül a francia csapat jutott a fináléba (ott aztán alulmaradt a Gneto-testvérekkel megerősített, szintén francia Orléansszal szemben). A bronzmeccsen a török Galatasaray ellen újabb kiélezett csata következett, s bár az olimpiai bajnok koszovói Krasniqi nyerni tudott az ASE 26 éves dzsúdósa ellen, a portugál csapatból Katie Yeats-Brown, Rochele Nunes és Telma Monteiro is hozta a saját párharcát, ezzel a Sporting felállhatott a dobogóra (3–2).

Ami Pupp Rékát illeti, az utóbbi két versenyén nem jött ki számára a lépés, a taskenti és a bakui Grand Slam-viadalon is csupán egy mérkőzés jutott neki, így az élről visszacsúszott a világranglista negyedik helyére. Az évben még egy versenyen vesz részt az olimpiai ötödik helyezett paksi, december 20-án a jeruzsálemi Mestereken Tornáján lép tatamira, ahova a ranglista első tizenhat helyezettje kap automatikus meghívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!