Női kosárlabda Euroliga

2022.11.16. 15:32

A görögök elleni siker a negyedik helyig repítette a KSC-t

Második mérkőzését nyerte meg a női Euroligában az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely kedd este nagy csatában győzte le a görög Olympiakoszt.

R. G.

Goree Cyeshának (elöl) és a szekszárdiaknak kijár a taps az eddigiekért

Fotó: Makovics Kornél

Ami az előző kiírásban tizennégy meccsen egyszer sem sikerült, az a mostaniban már kétszer is összejött. Az Atomerőmű KSC Szekszárd két hete történelmi győzelmet aratott a török sztárcsapat, a Fenerbahce ellen, tegnap este pedig nagy küzdelemben a görög Olympiakoszt is legyűrte. 

Négy meccsen két győzelem és két vereség a szekszárdiak mérlege, ami nagyszerű produktum, különösen annak fényében, hogy Djokics Zseljko vezetőedző a sorozat rajtja előtt úgy fogalmazott, hogy egy győzelem már maga lenne számára a boldogság. Ehhez képest úgy áll négy mérkőzés után csoportja negyedik helyén a KSC, hogy korábban nagy küzdelemre késztette a legutóbb Final Four-os cseh ZVVZ USK Prahát, a spanyol Valencia Basket otthonában pedig 34  percig vezetett...

Óriási előrelépés ez az előző szezonhoz képest, ebben a KSC-ben tényleg benne van az X-Faktor, ahogy azt mondani szokták, ez a KSC ha jó napot fog ki, bármelyik csapatot képes legyőzni, ahogy meg is tette azt a hétvégén Európa legjobbja, a Sopron Basket ellen. 

A női válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt most háromhetes szünet jön az Euroligában, aztán december 7-én a friss Szuperkupa-győztes Tango Bourges Basket következik – Franciaországban. Kedden a lengyel Polkowice Prágában tudott győzni (83–80-ra), és feljött a második helyre a csoportban (ki gondolta volna ezt a rajt előtt?), a Fenerbahce immáron a belga Emma Meesemannal a soraiban 85–67-re verte vendégként az olasz Bolognát, a Valencia pedig nagy csatában győzött otthon a Bourges ellen (76–68-ra). 

A szekszárdiakra az idei évben még három találkozó vár az Euroligában. Az említett franciaországi kirándulás után december 14-én érkezik a Virtus Segafredo Bologna, december 21-én pedig Polkowicében zárnak Studer Ágnesék. A 2023-as év első fellépése pedig január 4-én lesz, a prágaiak elleni szekszárdi találkozóval indul a kék-fehérek számára az új év. 

Egy kis statisztika a 4. forduló után
A legjobb pontszerzők: 1. Megan Gustafson (Olympikosz) 27,2 pont/mérkőzés, 2. Valeriane Vukosavljevic (Prága) 23,5 pont, 3. Alyssa Thomas (Prága) 21,5 pont, 4. Victoria Vivians 21,3 pont, ...11. Goree Cyesha 15,8 pont, ...19. Ruthy Hebard 13,5 pont, ...
A legjobb lepattanózók: 1. Stephanie Mavunga (Polkowice) 15,3 lepattanó/mérkőzés, 2. Alyssa Thomas (Prága) 11,5 lepattanó, 3. Alekszandra Crvendakics (Avenída) 10, ...8. Ruthy Hebard 8,8 lepattanó, ...16. Goree Cyesha 6,5 lepattanó, ...19. Victoria Vivians 6,3 lepattanó. 
A legjobb gópasszadók: 1. Studer Ágnes 7,5 gólpassz/mérkőzés, 2. Brittney Sykes (Sopron) 7,3 gólpassz, 3. Aina Ayuso (Olympiakosz) 6,8 gólpassz, ...24. Victoria Vivians 3,5 gólpassz, ...27. Goree Cyesha 3,3 gólpassz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!