Sakk csapatbajnokság

2022.11.22. 12:06

Fölényes győzelemmel kezdett a Szuperligában az ASE Paks

Az ASE Paks csapata 10,5:1,5-re győzött az újonc Dr. Hetényi Géza SK ellen a csapatbajnokság legmagasabb osztályában.

R. G.

Kozák Ádám elsőtábláshoz méltón győzelemmel indította a szezont

Fotó: Molnár Gyula

A favoritként asztalhoz ülő paksiak könnyedén érvényesítették a papírformát. Az első négy táblán kivétel nélkül hazai siker született, győzelemmel debütált az új elsőtáblás, Kozák Ádám, valamint Papp Gábor, Berkes Ferenc és Ács Péter is. Ugyancsak nyertes mérkőzést követően állhatott fel az asztaltól a csapathoz Angliából hazatérő ifj. Fodor Tamás. A paksiak közül egyedül Kaczúr Flórián nem tudott pontot szerezni, miután szoros meccsen kikapott a jordániai Issa Rafattól. 

A nyitó forduló nagy meglepetését a címvédő és itthon egyeduralkodó nagykanizsaiak okozták, akik csak 6:6-re végeztek a kőbányaiakkal. A paksiakhoz hasonlóan sima győzelemmel nyitott a jó erőkből álló Sentimento Ajka BSK. Fél szemmel figyeltek Gosztola Istvánék az MTK és a Makó mérkőzését, a következő körben, december 4-én ugyanis utóbbiakhoz látogatnak Berkes Ferencék.  

Szuperliga, 1. forduló
ASE Paks I–Dr. Hetényi Géza SK 10,5:1,5. Eredmények: Kozák Ádám–Filip Haring 1:0, Papp Gábor–Prorok Márton 1:0, Berkes Ferenc–Christoph Menezes 1:0, Ács Péter–Turzó Attila 1:0, Nikola Sedlak–Binder Tamás döntetlen, ifj. Fodor Tamás–Papp Gellért 1:0, Dusan Popovic–Kormos Ádám 1:0, Kaczúr Flórián–Issa Rafat 0:1, Krstulovic Alex–Kormos András 1:0, Lázárné Vajda Szidónia–Gelle István 1:0, Papp Sarah–Pervai László 1:0, ifj. Forgács Attila–Haszon Kamilla Sára 1:0.

Az 1. forduló további eredményei. Dunaharaszti MTK I–Haladás VSE I 4,5:7,5, MTK Budapest–Duocor Makói SVSE 6,5:5,5, Viadukt Biatorbágy–Sentimento Ajka BSK 2,5:9,5, Aquaréna Kőbánya SC–Tuxera Aquaprofit Nagykanizsa 6:6. 

 

Címkék#ASE (sakk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!