Cselgáncs

2022.11.04. 10:05

Nem lesz címvédés, Pupp Réka az első meccse után kiesett Bakukan

Nem védheti meg az elsőségét Pupp Réka, aki az első fordulóban kikapott a bolgár Gabriela Dimitrovától az azeri Grand Slam-en.

TEOL

Pupp Rékának nem jött össze ez a verseny, már az első meccse után kiesett

Fotó: MW

Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos cselgáncsozójának nem tartott sokáig a bakui Grand Slam-viadal, ahová pedig címvédőként érkezett. A második fordulóban a bolgár Gabriela Dimitrova megállította a súlycsoport egyik legjobbjának számító paksi dzsúdóst, akinek így idő előtt befejeződött kedvenc versenye, amelyen 2021 novemberében pályafutása első GS-aranyát szerezte. Riválisának eddig komoly nemzetközi eredménye nem volt, ezért is meglepetést, hogy el tudta búcsúztatni a súlycsoport küzdelmeit első kiemeltként kezdő Puppot. A 4:19 percig tartó mérkőzés során kétszer is figyelmeztették a bolgár lányt, aki végül aranyponttal, vazarival győzni tudott, s bejutott a legjobb nyolc közé. 

FRISSÍTVE!

Mint azt az ASE hivatalos oldalán írják, egy rendkívül vitatható bíróí ítéletnek köszönhetően kellett búcsúznia Pupp Rékának, pedig a videó többszöri visszanézése után sem lehet megállapítani értékelhető akciót, amely alapján győztesnek lehetett volna kihoni a bolgár lányt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!