Európa-bajnoki selejtező

2022.11.24. 19:14

Studerék könnyedén győztek Temesváron a románok ellen

A két szekszárdival felálló magyar női kosárlabda-válogatott 99–40-re legyőzte Romániát az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

TEOL

Esélyesként a kötelező győzelemért utazott Temesvárra Székely Norbert szövetségi kapitány együttese, az pedig már az első percekben bebizonyosodott, hogy nem lesz miért izgulniuk a mieinknek. Az első hazai kosár csak 0–25-nél (!) született meg, a tíz pontot pedig a második negyed közepén érték el, amikor a magyar válogatott már 43-nál álltak, és a mérkőzés már gyakorlatilag eldőlt. A februári végelszámolásnál fontos szerepe lehet majd a csoportmásodikok között a kosáraránynak, ezért a második félidőben sem álltak le a két szekszárdit, Studer Ágnest és Goree Cyeshát soraiban tudó nemzeti csapatunk (Miklós Melinda a keretszűkítés áldozatává vált, a vele készült interjúnkat itt olvashatja el), a nyomasztó magyar fölény végül 59 pontos diadalt eredményezett.

Studer Ágnes 10 pontja mellé kiosztott 5 asszisztot, leszedett 3 lepattanót és elcsent két labdát, míg Goree Cyesha dupla-duplája (10 pont, 12 lepattanó) mellé két asszisztot és egy labdaszerzést jegyzett.

A magyarok a kvalifikáció tavalyi nyitányán négy ponttal kikaptak a favorit spanyoloktól Szekszárdon (62–66), majd 115–58-as kiütéses győzelmet arattak Izlandon, így három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel állnak a C-csoportban. Legközelebb vasárnap lépnek pályára a spanyolországi Huelvában.

Goree Cyesha dupla-duplával zárta a temesvári selejtezőt
Forrás: FIBA

A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F és az I csoportból már csak a csoportelsők kerülnek a kontinenstornára, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a tíz csoportgyőzteshez és a két rendezőhöz – amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelenti.

Európa-bajnoki selejtező, C-csoport, 3. forduló
Románia–Magyarország 40–99 (4–32, 10–24, 14–18, 12–25)
Magyarország: Studer 10, Lelik 12/3, Dubei 8/6, Goree 10, Kiss V. 24/9. Csere: Kányási 5/3, Ruff-Nagy D. 7/3, Dombai 9/3, Kiss A. 2, Mérész 9, Török Á. 3/3, Horváth D. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!