Felkészülés

2022.11.30. 17:30

Újra edzésben a paksiak, karácsonyig nincs leállás

Rövid pihenő után szerdán ismét edzést vezényelt játékosainak Waltner Róbert, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paksi FC vezetőedzője. Karácsonyig a fizikális és technikai elemeken a hangsúly.

A meleg ruházat előkerült a paksi edzésen

Fotó: Molnár Gyula

Mindössze két és fél hét telt el azóta, hogy a Paksi FC hazai környezetben 3–1-re legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga utolsó őszi bajnoki mérkőzésen, Waltner Róbert együttese szerdán máris újra edzésbe állt. Ahogy azt többször is megírtuk, a hagyományoktól eltérően a télen zajló világbajnokság miatt az elmúlt évekhez képest hosszabb téli szünet következik az élvonalban. Az előző szezonban mindössze 41 nap telt el az utolsó őszi és az első tavaszi forduló között, most ez a szám 76-ra emelkedik (a folytatás január első hétvégéje, pontos menetrend még nem készült).

„Mivel januárban rövid idő áll rendelkezésünkre az első bajnokiig, azt a fajta felkészülést, amit akkor szoktunk, megcsináljuk már ez év végén – fogalmazott korábban a paksiak vezetőedzője, hozzátéve, hogy az edzések karácsonyig tartanak, a két ünnep között mindenki egyéni edzéstervet kap, a közös munka az újév második napján folytatódik majd. – Ebben az évben a hangsúly még a fizikális és a technikai felkészítésen lesz, a taktikát januárban vesszük újra elő. Természetesen jó lenne, ha minél több sérültünk még az idén felépülne” – tette hozzá Waltner Róbert.

Felkészülési mérkőzéseket januárban játszik a csapat, hogy mely csapatokkal és mikor, az hivatalosan a két ünnep között derül ki, mondta lapunk érdeklődésére Méhes Tamá kommunikációs vezető. Az atomvárosiak hat győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – a hatodik helyen telelnek, négy pontra a dobogótól és öttel a kiesőzónától.

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!