Női futsal NB I

2022.12.09. 17:30

A veretlenségük megtartása a Tolna-Mözs célja utolsó hazai bajnokiján

Az újonc DVTK-Vénusz ellen búcsúzik el szombaton közönségét az idei esztendőre a 2F-BAU Tolna-Mözs női futsalcsapata.

B. S.

A tolnaiak (kék-fehérben Wiesner Dalma) megőriznék vezető helyüket

Fotó: Kiss Albert

Szokatlan időpontban, szombaton 17 órakor fogadja az élvonalban újonc miskolciakat Reveland Zoltán együttese. Ennek oka, hogy az elszálló energiaárak miatt az önkormányzat úgy döntött, a takarékosság jegyében hétvégére lekapcsolja a tolnai sportcsarnok fűtését. Miután vasárnapra – amikor a hazai mérkőzéseit játszani szokta a csapat – annyira kihűlne a csarnok, hogy az sportolásra alkalmatlanná válna, kézenfekvővé vált, hogy egy nappal előrébb hozzák a mérkőzést (ez várhatóan a téli időszakban így marad).

Így is a Tolna-Mözs számít a mérkőzés esélyesének, mely 6 győzelemmel és 2 döntetlennel veretlenül vezeti a bajnokságot, a Magyar Kupában pedig magabiztosan jutott túl a másodosztályú Veszprémen (9–1). A kupa második körét a miskolciak is sikerrel vették (Tiszaföldváron 9–2-re győztek), a bajnokságban viszont hét mérkőzésen csupán egy győzelemre futotta erejükből.

„Mi vagyunk az esélyesei a találkozónak egy nálunk szerényebb képességű ellenféllel szemben. Mindezek mellett tiszteljük a DVKT-t, de azt gondolom, ha maximális koncentrációval és hozzáállással vágunk bele a meccsbe, akkor magabiztos győzelmet aratunk. Szeretnénk megtartani ezt követően és majd a jövő heti forduló után is a pozíciónkat, mert jó lenne első helyen telelni. Nem mellesleg egy szép eredménnyel szeretnénk búcsúzni az évtől és lelkes szurkolóinktól – fogalmazott lapunknak Reveland Zoltán. – A mezőnyjátékosok közül mindenki hadra fogható, a Veszprém ellen kisebb sérülést összeszedett Kiss Gréta is a csapattal edzett a héten. Kulcsár Panna viszont a bokájával bajlódik, így kapusunkra nem számíthatunk.”

A találkozó külön pikantériája, hogy a borsodiak kispadján az a Volodimir Kolok ül, aki korábban a Tolna-Mözst is irányította. A két gárda októberben találkozott már egymással, akkor szűk rotációval 3–0-ra nyert Reveland Zoltán csapata.

A bajnokság állása

1.

Tolna-Mözs

8

6

2

0

27–10

20

2.

Debrecen

7

5

2

0

33–7

17

3.

TFSE

8

5

1

2

34–18

16

4.

Budaörs

8

3

1

4

24–31

10

5.

Csepel

7

3

0

4

15–21

9

6.

Diósgyőr

7

1

0

6

12–32

3

7.

Újpest FC

9

1

0

8

18–44

3

Sorsoltak a Magyar Kupában

A szintén élvonalbeli Csepel FC USE együttesét sorsolták a Tolna-Mözs mellé a Női Futsal Magyar Kupa 3. fordulójába. Az oda-visszavágós párharc első mérkőzését január 7-én rendezik a Tolna Városi Sportcsarnokban, a visszavágóra január 28-án kerül sor.
A negyeddöntő további párosításai: Salgótarjáni VSE–Budaörs Futsal, Gyulai Amazonok–TFSE-Bestrong, DEAC–DVTK-Vénusz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!