Thaiboksz

2022.12.01. 16:00

Aranyéremmel tért haza a rangos tornáról László Tóbiás

A VIII. Monor Kupán egyhangú pontozással győzte le riválisát a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület fiatalja, László Tóbiás.

B. S.

László Tóbiás egyhangú pontozással nyert

Forrás: Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület

Hogy mekkora esemény a sportág történetében a Monor Kupa, bizonyítja, hogy a megnyitón beszédet mondott Thaiföld magyar nagykövetee, H.E. Mr. Nipon Petchpornprapas is. Ezen a rangos, négy ország harcosainak részvételével zajló tornán lépett szorítóba a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület képviseletében László Tóbiás. A 14 éves tehetség az 54 kilogrammos súlycsoportban mérettette meg magát a Hevesi SE fiatal versenyzője, Kartali Bence ellen. Mint arról a sportoló edzője, Eördögh Péter lapunknak beszámolt, ebben a kadet már lehet könyökütést használni, a láb és a test mellett a fejet is lehet támadni, ütéssel, rúgással, térdrúgással. A három menetes parázs küzdelemből a szekszárdi került ki győztesen és nyerte el a Monor Kupát egyhangú pontozással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!