Junior Funkcionális Fitnesz Világbajnokság

2022.12.10. 10:00

Az összefogásnak hála ott lehet a fitnesz vb-n a két dombóvári fiatal

December 16-18. között Mexikóban rendezik a Junior Funkcionális Fitnesz Világbajnokságot a dombóvári Halmosi Zsolt és Tóth Dominik részvételével.

TEOL

Mint arról beszámoltunk, két dombóvári fiatalember, Halmosi Zsolt és Tóth Dominik is indulási jogot szerzett a funkcionális világbajnokságon való részvételre. A hazai szövetség igen szűkös anyagi helyzete miatt azonban kérdésessé vált a kiutazásuk Mexikóba, de a felajánlásoknak köszönhetően a sportolók ma (december 10.) útnak indulhattak a közép-amerikai országban.

A Dombóvári Z2 Sportegyesület színeiben, Gábor Balázs tanítványaiként készülő fiatalok idén júliusban vettek részt a Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságon, ami egyben országos válogató is volt. Halmosi Zsolt magyar bajnok lett, Tóth Dominik pedig harmadik helyen végzett, ezáltal mindketten meghívást kaptak a válogatott keretbe, továbbá indulási jogot szereztek a korosztályos (U18) világbajnokságra, írja közösségi oldalán a Z2 CROSS GYM.

Ezzel párhuzamosan zajlott a fiúk felkészülése, akik alázattal és kitartóan edzették végig az elmúlt hónapokat. Mindezt úgy, hogy szinte az utolsó pillanatig bizonytalan volt, meglesz-e az összeg az útra. Mint írják, rengeteget fejlődtek, erősödtek, jobb lett az állóképességük, de nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is komoly szintet léptek előre. Mindezek után magabiztosan állhatnak majd rajthoz Mexikóban, hiszen minden tőlük telhetőt megtettek az elmúlt hetekben. A versenyt december 16-18. között bonyolítják le.

 

Címkék#fitnesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!