Sakk NB I

2022.12.22. 16:17

Bizakodva várhatja a jövő évi folytatást a tabella élén álló ASE Paks

Mindkét hétvégi mérkőzését megnyerte, így négy forduló után is százszázalékos az ASE Paks második csapata az NB I-es bajnokságban.

TEOL

Magabiztos teljesítményt nyújtva hozták a győzelmeket a paksiak

Fotó: Molnár Gyula

NB I, Charousek csoport, 3. forduló
ASE Paks II–Balatonfüredi SC 7,5:4,5

„Vasárnap az a Balatonfüred volt a vendégünk, amely az előző idényben igazolta, hogy beleérett, beleerősödött a második vonal mezőnyébe. Bíztunk a győzelemben, a jó folytatásban. Hat döntetlen, majd megszületett az első győzelem. Jött a hetedik döntetlen, utána két győztes játszma fejeződött be. A csapat győzelme biztossá vált. Két olyan játszma zajlott még, ahol nem mi álltunk jobban. Játékosaink jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból, így olyan bravúros és ritka eset fordult elő, hogy a csapat valamennyi tagja pontot szerzett, vagyis nem vesztettünk játszmát” – összegzett Berta Tibor. 

A paksi pontszerzők, teljes pontot szereztek: Bodrogi Bendegúz, Bernáth Bence, Benedeczky Lehel. Döntetlent értek el: Vidéki Sándor, Balázs Gábor, Dankházi András, Molnár Béla, Losonczi Marcell, Forgács Attila, Tóth Gergely, Szente-Varga Fruzsina, Berta Tibor.

Előrehozott mérkőzés, 5. forduló
ASE Paks II–Haladás VSE II 7:5 

„Ami nem sikerült tavasszal az ötödik helyért vívott mérkőzésen, az most igen. Az első két forduló sikere után magabiztosan ült le a csapat. Becsúszott ugyan két vereség, de a négy táblán elért győzelemnek köszönhetően végig vezetve, szoros, kiegyenlített csatában végre legyőztük a Halit. Négy mérkőzésen négy győzelmet jegyeztünk, így bizakodva várjuk a jövő évi folytatást” – értékelte ezt a találkozót a paksiak csapatvezetője.

A paksi pontszerzők, teljes pontot szereztek: Molnár Béla, Bernáth Bence, Szente-Varga Fruzsina és Nagy Lajos. Döntetlent értek el: Vidéki Sándor, Dankházi András, Losonczi Marcell, Forgács Attila, Tancsa Tamás és Berta Tibor.

NB I, Charousek csoport. A bajnokság állása: 1. ASE Paks II (28,5 táblapont) 2. Haladás VSE II (22 pont) 3. Sentimento Ajka BSK II (19,5 pont) 4-6. Tuxera Aquaprofit NSK II, SZ-A STE, Komlói BSK (18-18 pont) 7. Győri Elektromos (17,5 pont) 8-9. Taploca Városi VSE, Z.Csuti-Hydrocomp SK (17-17 pont) 10. Balatonfüredi SC (16,5 pont)

 

Címkék#ASE (sakk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!