Mesterek Tornája

2022.12.20. 17:32

Bronzéremmel fejezte be az esztendőt Pupp Réka

Az elődöntőt elveszítette a jeruzsálemi Mesterek Tornáján, de a bronzérmet végül játék nélkül kapta meg Pupp Réka. Az Atomerőmű SE olimpikonja így dobogós helyezéssel zárta az évet, s várhatóan egy helyet előre lép a világranglistán.

Berg Sándor

Pupp Réka bronzérmet szerzett a Mesterek Tornáján

Forrás: IJF

Abban a reményben lépett közel másfél hónap szünet után ismét magyar színekben tatamira Pupp Réka, hogy a rosszul sikerült októberi taskenti világbajnokság és a novemberi bakui Grand Slam-torna után ismét érmet szerez (mindkét említett versenyen egy-egy mérkőzés jutott neki). A Mesterek Tornájára valamennyi súlycsoport világranglistájának első harminckét helyezettjét hívja meg a nemzetközi szövetség (IFJ), de miután az 52 kilósaknál első japán Abe Uta nem indult, Pupp Réka második kiemeltként várta a küzdelmeket.

A paksi klasszisnak kiemeltként az első fordulóban nem volt jelenése a küzdőtéren, a második körben a svájciak 18 éves tehetségét, Binta Ndiayét 2:41 perc után leszorítással ejtette ki. A negyeddöntőben a hazaiak kedvence, Gefen Primo várt Pupp Rékára, akivel maratoni csatát vívott. A tíz és fél percig tartó párharc során a magyar dzsúdós két, az izraeli egy intést gyűjtött be, végül heroikus küzdelemben Pupp Réka jutott a legjobb négy közé.

Az elődöntőben jól ismert ellenfél várt az ASE cselgáncsozójára. Distria Krasniqivel nagy csatákat vívott a közelmúltban azt követően, hogy a koszovói a 2021-es olimpia után súlycsoportot váltott. A 48 kilósaknál Tokióban aranyérmet szerző kiválóság elleni első, tavalyi bakui Grand Slam-viadalból a paksi jött ki győztesen, az idei tbiliszi torna döntőjét azonban már a koszovói nyerte csakúgy, mint a novemberi klubcsapat Európa-bajnokság bronzmérkőzését (akkor viszont az ASE-klasszissal felálló Sporting összesítve felülmúlta a Galatasaray-t).

Miközben Pupp Réka nagy csatát vívott Primóval a negyeddöntőben, addig Krasniqinek nem kellett megizzadnia spanyol ellenfelével szemben, így ő várhatta frissebben az idei harmadik összecsapásukat. A végül aranypontig tartó ütközetben 5:35 percnél a paksi megkapta harmadik sárga lapját, ezzel a versenybíró leléptette őt.

Az újabb döntő így nem jött össze Pupp Réka számára, de miután a vigaszágon sem az üzbég Dijora Keldijorova, sem a francia Amandine Buchard nem lépett szőnyegre leléptetés miatt, így a paksi mérkőzés nélkül kapta meg a bronzot, s várhatóan egy helyet feljebb lép a világranglistán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!