Sakk

2022.12.16. 08:07

Kozák Ádám és Iván-Gál Hanna Krisztina is bronzérmet nyert

Kozák Ádám bizonyult a legeredményesebb paksi versenyzőnek a magyar bajnokságon.

TEOL

Kozák Ádám a harmadik helyen végzett a magyar bajnokságon

Fotó: Molnár Gyula

Az ifjúsági vb ezüstérmese Prohászka Péter és Szergej Grigorjanc mögött bronzérmet szerzett a férfiak küzdelmében. A paksiak közül Berkes Ferenc negyedik, ifj. Fodor Tamás hatodik, Papp Gábor pedig a nyolcadik helyen végzett. 

A szövetség közösségi oldalán olvasható beszámoló szerint Prohászka hamar átvette a vezetést, de Grigorjanc Szergej, Kozák Ádám és Berkes Ferenc is végig a nyomában volt. Az utolsó fordulóban Prohászkának győznie kellett Korpa Bence ellen ahhoz, hogy rájátszás nélkül bajnok lehessen, és egy izgalmas, időzavaros játszmában sikerült felülkerekednie riválisán. 

A kilencfordulós ob-n a férfiak első helyezettje másfél millió forintos díjazásban részesült. 

A végeredmény: 1. Proháska Péter 6,5 pont, 2. Szergej Grigorjanc 6 pont, 3. Kozák Ádám 5,5 pont, 4. Berkes Ferenc 5 pont, 5. Nagy Gábor 5 pont, 6. ifj. Fodor Tamás 4 pont, 7. Horváth Csaba 4 pont, 8. Papp Gábor 3,5 pont, 9. Korpa Bence 3,5 pont, 10. Horváth Ádám 2 pont. 

A nőknél Terbe Zsuzsanna lett a bajnok, a paksi Iván-Gál Hanna Krisztina harmadik lett, míg Szente-Varga Fruzsina tizedikként zárta a tornát. Terbe Zsuzsanna címvédőként már az utolsó előtti fordulóban bebiztosította újabb elsőségét, a második helyen pedig ikertestvére, Julianna végzett. A női bajnok 600 ezer forintos elismerésben részesült.
 

 

Címkék#ASE (sakk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!