Cselgáncs

2022.12.20. 13:31

Maratoni csata után elődöntős a Mesterek Tornáján a paksi olimpikon

Közel tizenegy percig gyűrték egymást a tatamin, végül Pupp Réka vazaarival jobbnak bizonyult az izraeli Gefen Primónál a jeruzsálemi Mesterek Tornáján.

B. S.

Pupp Réka már a négy között Jeruzsálemben

Forrás: IJF

A második fordulóban legyőzött svájci Binta Ndiayénél az idei eredményeit látva nagyobb falatnak ígérkezett a hazai környezetben versenyző Gefen Primo, s az is lett. A 22 éves izraeli amelyik tornán elindult, onnan helyezéssel tért haza (három bronzérem, 4 ötödik és 1 hetedik hely), ezt a sorozatot kívánta folytatni Jeruzsálemben is. Pupp Réka máshogy gondolta ezt, a paksiak olimpikonja heroikus küzdelemben, 10 perc 31 másodpercig tartó küzdelemben múlta felül nála négy évvel fiatalabb riválisát úgy, hogy a paksi két, Primo egy intést gyűjtött be.

A világranglistán harmadik helyet elfoglaló magyar dzsúdósra az elődöntőben sem vár könnyű feladat, a számára jól ismert koszovói Distria Krasniqi ellen kell kiharcolnia a döntőbe jutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!