Maraton

2022.12.05. 17:00

Szemerei Levente hatalmas új egyéni csúcsot futott Valenciában

A gyorsabb kezdés visszaütött Szemerei Leventénél, de Valenciában így is több mint négy perccel javította meg maratoni rekordját.

B. S.

„A helyszín és a verseny jó választás volt az első komolyabb maratoninak. Tíz fokban, száraz levegőben, minimális szélben és jó mezőnnyel futhatott Levi – nyilatkozta lapunknak Szőke Gergő. – A rajt után nem sikerült jól a bolyválasztás, eggyel gyorsabb csoporttal haladt, így a tervezett 67 perces félmaraton helyett 66 perc lett a részidő. Utána még 34 kilométerig szépen tartotta magát, de az erős kezdés megbosszulta magát. A vége már szenvedős lett, de így is több, mint négy percet javított egyéni csúcsán. A 2:17:17 órás eredménynél jobbat szerettünk volna, amit áprilisban Bécsben egy okosabb kezdéssel reálisan is el lehet érni. A cél 2:14 óra” – tette hozzá Szemerei Levente edzője, aki elkísérte őt a spanyolországi versenyre.

A Szekszárdi Sportközpont atlétájával a kiutazásuk előtt beszélgettünk, ami ide kattintva érhető el. A napokban beszámolót is olvashatnak a 22 éves szedresi futóval, akinek célja, hogy ott legyen a jövő évi budapesti világbajnokságon és a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!