Férfi kosárlabda NB II

2022.12.06. 10:49

Vereséggel tért vissza a hosszú bajnoki szünetből a DKKE

Több mint egy hónapnyi kihagyás után vereséggel folytatta szereplését az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában szereplő Dombóvári Kosársuli KE.

TEOL

Szilágyi Tamás csapata hazai pályán kapott ki 83–71-re a celldömölki CVSE Vulkán Fürdő együttesétől. Mégpedig azért, mert a második negyedet alaposan elrontotta, ebben a tíz percben mindössze 9 pontot (!) tudtak dobni a hazaiak, szemben a vendégek 23 pontjával. A dombóváriaknál Laufer Gergely 27 (közte hat tripla), Takács Arnold és Kőnig Richárd 11–11, Pölöske Kornél 9 pontot dobott. A vendégeknél 39 pontjával (közte két tripla) Sömenek Martin volt a legeredményesebb – igazából az ő kiváló játéka döntött. 

„A lehető legrosszabbkor jött számunkra a bajnoki szünet – összegzett Szilágyi Tamás, a dombóváriak edzője. – Gratulálnom kell a vendégeknek, mert megérdemelten nyerték meg a találkozót. Sok támadólepattanót engedélyeztünk a celldömölkieknek, ez volt a vereségünk egyik oka. Mínusz huszonötről vissza tudtunk jönni hat pontra, ami dicséretes, ez mutatja, hogy van tartása a csapatunknak. Ha így játszunk, akkor bármelyik ellenfelünkre veszélyesek tudunk lenni” – tette hozzá a szakember. 

Férfi NB II, Nyugati csoport, 7. forduló
Dombóvári Kosársuli KE–CVSE Vulkán Fürdő 71–83 
(21–25, 9–23, 26–21, 15–14). Dombóvár: Takács A. 11, Hadnagy B. 5, Kőnig R. 11, Roósz R. 4, Pölöske K. 9. Csere:Laufer G. 27/18, Lép A. 2, Katatics K., Kalocsa L., Barabás Á. 2, Vincellér N.

A DKKE 3 győzelemmel és 2 vereséggel áll, s legközelebb pénteken Kozármislenyben lép pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!