Női kosárlabda Euroliga

2023.01.17. 18:38

Bombaerős csapattal kellene versenyre kelni a KSC Szekszárdnak

A spanyol bajnoki ezüstérmes Valencia Basket érkezik Szekszárdra a női Euroliga idei harmadik fordulójában. Világsztárok sorát vonultatja fel a rivális.

R. G.

Victoria Vivians (a labdával) és a szekszárdiak négy meccset játszottak hazai pályán, három győzelem és egy vereség a mérleg

Fotó: FIBA

Még most is itt van a szemünk előtt a pillanat, ahogy Queralt Casas, a Valencia BC csapatkapitánya magasba emeli a kupát a szekszárdi városi sportcsarnokban. Két éve nálunk ünnepelhettek a spanyolok, akik 2021 áprilisában az Európa Kupa győzteseként távozhattak Tolnából.

 Történelmi sikert ért el akkor Szekszárdon a Valencia Basket, amely sosem végzett korábban első helyen európai kupaversengésben. Ezt a sikert később még megfejelték egy Szuperkupa-elsőséggel, miután nem kis meglepetést okozva legyőzték az Euroliga-első orosz Jekatyerinburgot. 

A spanyolok idén már a legrangosabb kontinentális sorozatban, az Euroligában szerepelnek, ráadásul nem is rosszul, a nyolcasban hat győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen állnak a Fenerbahce, a Polkowice és a Praha mögött. 

Legutóbb éppen Prágában győztek 82–75-re, ami nem kis bravúrnak számít, de az előző két idegenbeli meccsüket is megnyerték. Bolognában 75–73-ra, Pireuszban 65–59-re tudtak nyerni, ami azt mutatja, hogy pazar formában vannak.

A KSC-t ősszel 74–59-re győzték le a spanyolok, akik a statisztikákat böngészve igazi csapatként érik el sikereiket. A kerettagoknak nincsenek kimondottan kiemelkedő mutatóik, a legjobbjaik, Queralt Casas, Alba Torrens, Leticia Romero vagy a német Marie Gülich és az amerikai Lauren Cox is tíz pont körül termelnek meccsenként, s a lepattanózást és a gólpasszokat tekintve is azonos mutatókat tudnak felsorakoztatni. 

A spanyol bajnokságban 14 győzelemmel és 3 vereséggel a Girona (14/2) mögött a második helyen állnak, a hétvégén meggyőző játékkal 82–46-ra verték meg a Cadi La Seu együttesét. Cox 19, Casas 15 pontot tett a közösbe. 

Egy szó, mint száz, egy remek ellenfél lesz szerda este a szekszárdiak ellenfele.

Nagyon kellene a sikerélmény
Nincs túl jó formában a KSC, amely az Euroligában elveszítette előző három mérkőzését. Igaz, legutóbb a Fenerhabce otthonában már voltak jó pillanati a gárdának, de a sok sérült miatt nem éppen gördülékeny a játék, nagyon kellene, hogy Krnjics Szárá, Mányoky Réka és Boros Júlia is százszázalékos legyen végre. Vasárnap jól játszott a Szekszárd a DVTK elleni rangadón (66–71), de a végére elfáradtak, akik pályán voltak, s fizikálisan felőrölte őket a Diósgyőr. A 18 órakor kezdődő találkozót szokás szerint a Tarr hálózat 26-os adáshelyén nézhetik a sportszeretők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!