Kosárlabda

2023.01.24. 14:50

Egyértelműen az Eb-re jutás a női válogatott célja

Örömteli, hogy klubszinten is előrelépett a magyar női kosárlabdasport, mondta Székely Norbert szövetségi kapitány a honi szövetség, az MKOSZ honlapjának adott interjúban.

TEOL

Székely Norbert a spanyolok elleni szekszárdi selejtezőn

Fotó: Mirkó István

A szakember hozzátette: mindezt meg lehetne koronázni azzal, ha a női együttes kijutna a szlovén–izraeli rendezésű Európa-bajnokságra. 

A női válogatott február 3-án kezdi a selejtezőkre való felkészülést Miskolcon, a DVTK Arénában. A bő keretben három KSC Szekszárd-játékos, Studer Ágnes, Miklós Melinda és Goree Cyesha is helyet kapott. Az első meccset február 9-én Izland, a másodikat 12-én Romániával szemben vívja a gárda.

– A cél az Eb-re való kijutás, ami, hangsúlyozni szeretném, még nincs meg! – mondta Székely Norbert. – Nagyon fontos, hogy ezt mindenki tudja, s megértse. Amint bejövünk az edzőtáborba, csak ez lehet a fókuszban. De ezzel a lányok is pontosan tisztában vannak, nincs senkinek motivációs gondja. Az első meccs lesz az, ami életbevágó, már abban a tekintetben, hogy mennyi lesz a különbség. Ugyanis Izland végez minden bizonnyal a csoportunkban a harmadik helyen, így a legjobb másodikok rangsorába mi a két Izland elleni meccsünk eredményét visszük magunkkal. Megvizsgálva az összes csoportot, ha nagy különbséggel nyerünk az északiakkal szemben, s bármennyivel legyőzzük a románokat, jó eséllyel ott vagyunk a nyári Eb-n. Ez elég nagy motivációt jelent – tette hozzá Székely.

Korábban az izlandiakat és a románokat is magabiztosan verte a válogatott. Előbbieket 115–58-ra, utóbbiakat 99–40-re győzték le idegenben a mieink, akik 2021 novemberében Szekszárdon, a csoportfavorit spanyolok elleni emlékezetes 66–62-es szoros vereséggel kezdték meg a selejtező küzdelmeit (Spanyolországban aztán 77–66-ra kaptak ki a magyarok). 

A csoport állása: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Magyarország 6 pont, 3. Izland 5 pont, 4. Románia 5 pont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!