Női futsal Európa-bajnokság

2023.01.26. 15:30

Ha már így alakult a sorsolás, a döntőbe jutnának Fábián Rebekáék

Kihasználnák a lehetőséget és Ukrajnát legyőzve döntőt játszana a női futsalválogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Forrás: MLSZ

Fotó:

„Örülök, hogy az ukránok ellen játszhatunk az elődöntőben, de nem lesz egyszerű dolgunk, mert csapatuk komoly erőt képviselés és semmivel sem fognak kevesebb igyekezettel hozzáállni a mérkőzéshez, mint mi. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a válogatottunk minden tagja megtesz mindent és azon dolgozik majd, hogy ha már így alakult a sorsolás, ezt a hatalmas lehetőséget kihasználjuk és eljussunk a döntőig” – nyilatkozta lapunknak Fábián Rebeka.

Az Európa-bajnoki négyes döntőnek a debreceni Főnix Aréna ad otthont, március 17-én az elődöntőket, 19-én a bronzmérkőzést és a döntőt rendezik.

„Egy sportolónak a legnagyobb megtiszteltetés, ha magára öltheti a címeres mezt és a nemzetéért küzdhet. Szerintem minden válogatott játékos álma egyszer hazai közönség előtt játszani és a szurkolókkal együtt énekelni a himnuszt. Nem kérdés, hogy ez hatalmas motiváció az egész csapat számára” – fogalmazott a tolna-mözsi nevelésű játékos, aki jelenleg a szintén élvonalbeli Budaörsöt erősíti.

A magyar válogatott, köztük hét Tolna vármegyei játékossal, hétvégén Telkiben készül, ahol a négy edzés mellett videóelemzés is szerepel a programban. Frank Tamás együttese február 8-án Zalaegerszegen játszik felkészülési mérkőzést a szlovénokkal, másnap a határ másik oldalán, Ljutomerben mérkőzik meg egymással a két nemzeti csapat.

Fábián Rebeka mellett a tolnai Folk Zsuzsanna és a kajdacsi Varga Adél szerepelt a tavaly nyári Európa-bajnoki négyes döntőben, ahol az elődöntőben Portugáliától (0–6), a bronzmérkőzésen Ukrajnától kapott ki a válogatott (1–2).

Jól és rosszul is elsülhet

– Nehéz megmondani, hogy kedvező-e számunkra ez a sorsolás, jól is és rosszul is elsülhet, hogy az ukránokkal játszunk az első mérkőzésen – nyilatkozta a sorsolás után Frank Tamás szövetségi kapitány az mlsz.hu oldalon. – Ellenfelünk előttünk jár, ezt a korábbi egymás elleni mérkőzéseken is lehetett látni. Én már annak is örülni fogok, ha sikerül egy szoros meccset játszanunk az elődöntőben, és ha még jó eredmény is párosulna a jó játékkal, akkor számunkra már biztosan tökéletesen alakulna az Európa-bajnokság. Azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a lehető legjobb szereplés érdekében, miközben szeretnénk minden pillanatát kiélvezni a hazai rendezésű kontinenstornának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!