Jeges kaland

2023.01.21. 20:00

Hamburgerként csobbant a jeges Dunába

Gerjen 2023 címmel rendezte meg az év egyik kiemelt eseményét a sportkedvelőknek szombaton Pakson és Gerjenben a gerjeni önkormányzat és a Paksi Atomerőmű.

Brunner Mónika

Mint arról hírt adtunk, ötvenöt futó indult szombat délelőtt tíz órakor a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontjából, hogy elfussanak Gerjenig, és ezzel megtegyék a tizenkét kilométeres távot. A futás különlegessége volt, hogy ezek az emberek voltak a legelsők, akik ráléphettek, sőt végig futhattak a Paks Gerjen úton, amelyet várhatóan idén tavasszal adnak át az autósforgalomnak. 

– Sok évvel ezelőtt azért hívtuk életre ezt a programot, hogy demonstráljuk, mennyire szeretnénk, hogy megépüljön a Paks-Gerjen út, hiszen Gerjen egy futótávolság Pakstól. Az idei évben nekünk köszönhetően is megvalósult ez az álom, a futóversenyünk kapott először engedélyt arra, hogy használatba vehessük ezt az utat – mondta lapunknak Romhányi Károly polgármester. 

Hozzátette: ennek az útnak köszönhetően Gerjen nem lesz már többé zsáktelepülés, jóval több lehetőséghez jut, a lakosok még rövidebb úton, még kevesebb idő alatt juthatnak el Paksra, az atomerőműhöz,  később pedig, mikorra már a Kalocsa-Paks-Duna híd is megépül, végleg kitárul a világ az itt élők számára.

A program a táv lefutásával nem ért véget a sportszeretőknek, akik egészen a Gerjen kompkikötőhöz futhattak. Mindenkit megvártak a szervezők, akik délután fél egy órától hirdették meg a Jeges fürdőzés a Dunában című programot. A fürdőzőket a megmártózás előtt orvos vizsgálta meg, valamint mindenkinek felhívták a figyelmét, hogy a hideg vízben papuccsal vagy vízicipővel gyalogoljon, elkerülve minden lehetséges sérülést.

Negyvenegyen csobbantak a jeges Dunában, a körülbelül öt és fél fokos vízben a farsangi időszakra tekintettel jelmezben is. Lehetett látni nővért, bohócot, apácát, boszorkányt is.

A maskarás csobbanók közül a három legötletesebbet a helyszínen díjazták egy-egy gerjeni és atomerőműves ajándékcsomaggal. Az első helyezett egy hamburger lett, a második a múmia, a harmadik pedig a mexikói fiú.

A futóverseny indulói emléklapot kaptak és egy-egy gerjeni jeges kalandos, atomerőműves pólót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!