Kosárlabda

2023.01.25. 12:05

Három szekszárdi játékos is bekerült a válogatott bő keretébe

Kihirdette bő keretét a februári, Miskolcon sorra kerülő utolsó két Európa-bajnoki selejtezőre Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya – közölte az MTI.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: PhotoProCorp

A szövetség keddi tájékoztatása szerint a szakvezető 16 játékost vár a jövő pénteken kezdődő összetartásra a DVTK Arénában. A nemzeti csapat február 9-én Izlandot, három nappal később pedig Romániát fogadja.

A magyarok négy meccs után két-két győzelemmel és vereséggel állnak a C csoportban, és sikeres hajrával jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Az éllovas spanyolok már biztos Eb-résztvevők.

A júniusi, szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F és az I csoportból már csak a csoportelsők kerülnek az Eb-re, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a tíz csoportgyőzteshez és a két rendezőhöz - amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelentené.

A válogatott bő kerete:

Aho Nina (DVTK-Hun-Therm), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Angelika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, Belgium), Mérész Beatrix (Basket Team Crema, Olaszország), Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Tóth Franka (E.ON ELTE BEAC), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

A csoport állása:

1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 8 pont
2. MAGYARORSZÁG 6
3. Románia 5 (215-333)
4. Izland 5 (239-358)

Az Eb-selejtező hátralévő magyar mérkőzései:

február  9., Miskolc: Magyarország-Izland 17.00
február 12., Miskolc: Magyarország-Románia 17.45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!