Cselgáncs Grand Prix

2023.01.29. 17:00

Két év után zárt pontszerző helyen Cirjenics Miklós

Az Atomerőmű SE 100 kilogrammos cselgáncsozója hetedik helyen zárta a portugáliai Almadában zajló Grand Prix versenyt.

Berg Sándor

Cirjenics Miklós (fehérben) hetedik helyen zárt

Forrás: IJF

Az olimpiai kvalifikációs viadalon a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Cirjenics Miklós a selejtező első körében brit, a másodikban mongol, a nyolcaddöntőben brazil ellenfelét győzte le magabiztosan a rendes játékidőben. A győzelmekből az első kettő tekinthető kifejezetten bravúrnak, ellenfelei ugyanis jócskán megelőzik a világranglistán 60. helyen álló magyar dzsúdóst. A kétszeres olimpikon a negyeddöntőben nagy csatát vívott Lukas Krpalekkel, de végül egy-egy intés után a ranglistán tizedik cseh klasszis egy vazaarival jobbnak bizonyult. A vigaszágon az ukrán riválisa ellen mindössze harminc másodpercet töltött a tatamin a paksinak, aki ippon vereségével a hetedik helyen zárta a tornát.

Cirjenics Miklós 2020 októbere után végzett pontszerző helyen, akkor a budapesti Grand Slam-viadalon ugyancsak hetedik lett. Azóta sérülések és betegségek nehezítették a 32 éves cselgáncsozó felkészülését, de ezzel a sikerrel talán hátat fordíthat a nehéz időszakának. A paksi dzsúdós a tervek szerint két hét múlva a szófiai European Openen lép tatamira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!