Sakk Szuperliga

2023.01.26. 10:58

Kiesés elől menekülő csapattal kezd a bajnoki aranyra hajtó ASE Paks

Az első helyről várja a csapatbajnokság legmagasabb osztályának folytatását az ASE Paks, amely vasárnap az MTK Budapest vendégeként ül asztalhoz.

R. G.

Négy mérkőzés, négy győzelem – ez az ASE Paks mérlege a Szuperligában. Ács Péter alakulata az újonc Dr. Hetényi Géza SK elleni 10,5:1,5 arányú győzelemmel kezdett, majd 8:4-re verte a Duocor Makói VSE csapatát, aztán pedig 7,5:4,5-re a Dunaharaszti MTK-t. A paksiak az ötödik fordulóból előre hozták a Haladás VSE elleni meccsüket, amit 7:5-re nyertek meg.

Aligha fog megszakadni a győztes sorozat, hiszen vasárnap az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest vendégei lesznek az atomosok. A fővárosiak némi meglepetésre legyőzték a makóiakat (6,5:5,5), a másik három meccsüket azonban elveszítették. 

Az ASE-ban Ács Péter, ifj. Fodor Tamás, Dusan Popovics és Krstulovic Alex is 3,5 pontot hozott a megszerezhető négyből, Berkes Ferenc 3, Kozák Ádám és Papp Gábor 2,5 ponttal áll a házi rangsorban. 

A nyitó körben, vasárnap Haladás VSE–Sentimento Ajka BSK, Dr. Hetényi Géza SK–Tuxera Aquaprofit NSK, Duocor Makói SVSE–Aquaréna Kőbánya SC és Dunaharaszti MTK–Viadukt Biatorbágy meccseket játszanak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!