Felkészülési mérkőzés

2023.01.15. 10:30

Nyolcgólos találkozóval nyitotta edzőmeccseinek sorát az UFC

Az NB III Közép csoportban szereplő Szekszárdi UFC első edzőmeccsén 6–2-re maradt alul a bajnokságot vezető Iváncsa KSE vendégeként.

Berg Sándor

Budai Dávidék (40-es mezben) vereséggel kezdtek

Fotó: Márfontai Dénes

„Az Iváncsa egy héttel előrébb tart a felkészülésben nálunk, ezt látni lehetett a találkozón. Fáradtan mozogtunk és rengeteg technikai hibát vétettünk, amit a sokkal frissebb és dinamikusabb ellenfelünk kihasznált. Mégis voltak jó dolgok a játékunkban, próbáltunk egy újfajta stílust kialakítani a mérkőzésen. Ez sok gyakorlást igényel, hiszen úgy váltottunk rendszert, hogy nem volt benne elég rutinunk. Egy ilyen topcsapat ellen minden tudásra szükség van, nem véletlenül vezetik a bajnokságot” – nyilatkozta Turi Zsolt.

A Szekszárdi UFC vezetőedzője nem számíthatott Paksi Dánielre és Tratnyek Dánielre, akik betegség miatt hagyták ki a találkozót, míg Gulyás Péter lába a pénteki edzésen törött el.

„Ami gondot jelentett számunkra, az a sérültek száma. Aréna Ármin bokája még nincs olyan állapotban, hogy játszani tudjon, Tóth Dávid térde megint megbicsaklott, Lékó Roland izomszakadása nagyon nehezen gyógyul, messze van attól, hogy elkezdhesse az edzéseket – tette hozzá a szakember, aki ennek ellenére bizakodó. – Labdakihozatalaink során rengeteg hibát vétettünk, amit mostani ellenfelünk nem hagyott büntetlenül. A mérkőzésnek voltak jobb és rosszabb periódusai, de topformába a bajnokság rajtjára kell kerülni.”

Erre öt hete van a Szekszárdnak, mely az NB III tavaszi nyitófordulójában szabadnapos lesz, február 19-én az Újpest FC II vendégeként – a nyolcadik helyről – kezdni a szezon második felét. Addig még nyolc edzőmeccs szerepel a felkészülési programban, legközelebb január 18-án az NB II második helyén álló Pécsi MFC-hez utaznak sárga-feketék (kezdés: 17 óra).

Felkészülési mérkőzés
Iváncsa KSE–Szekszárdi UFC 6–2
Szekszárd: Pomozi – Lajkó, Fekete M., Füredi, Béla D., Rácz Á., Péter D., Sütő, Péter A., Horog, Budai D. Csere: Bognár Zs. (kapus), Rácz F., Laczkó, Bús, Zsákovics, Lőrinc D. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!