Női kosárlabda

2023.01.23. 19:52

Szlovák irányítóval erősített az Atomerőmű KSC Szekszárd

Szlovák irányítót szerződtetett az Atomerőmű KSC Szekszárd. A 27 éves Nikola Dudásová utolsó csapata az izraeli Elizur Lando Ramla volt, de korábban megfordult az NKA Universitas PEAC-nál is, amellyel az Európa Kupában is szerepelt. 

R. G.

Dudásová korábban megfordult a magyar bajnokságban

Fotó: FIBA

Dudásová vasárnap már a helyszínen tekintette meg a szekszárdi együttes Ludovika Csata elleni budapesti bajnokiját, hétfőn pedig már együtt készült Studer Ágnesékkal. Mivel a nemzetközi szövetség, a FIBA oldalán már ott van a szlovák lány neve a szekszárdi keretben, így Dudásová szerdán be is mutatkozhat a kék-fehéreknél a görög Olympiakosz elleni Euroliga-csoportmérkőzésen. 

Dudásová karrierje egyik legjobb idényét Pécsen futotta, a PEAC-ban a magyar bajnokságban 8,4 pont, 2,5 lepattanó és 3,2 gólpassz került a neve mellé, míg a nemzetközi porondon mérkőzésenként 8,2 pontot 2,9 lepattanót és 3,8 gólpasszt átlagolt. 

A szekszárdiak szerdán 17.30 órától futnak ki a pályára az eddig még nyeretlen Olympiakosz elleni mérkőzésre. 

A két együttes novemberi összecsapását 78–69-re nyerte meg a KSC, de alaposan meg kellett harcolni a sikerért, mert a 30. percben még 49–48-ra a görögök vezettek.

A KSC nehezen gyűrte le vasárnap a Ludovika Csatát az NB I-ben. Sokáig a fővárosiak vezettek, de a hajrában megrázták magukat a kékek.

„Az első félidőben nem használtuk ki magasembereink fizikális fölényét – összegzett Djokics Zseljko. – A szünet után más felfogásban jöttünk ki, centereink domináltak a festéken belül, külső embereink pedig jól védekeztek. Végre sikerült csapatként játszani, mutatja ezt a huszonegy gólpasszunk is. Megmutattuk a szekszárdi karaktert.” 

A KSC a hazai bajnokságban legközelebb február 18-án a TFSE-MTK vendége lesz. 

A szekszárdi klub a közösségi oldalon nemcsak azt jelentette be, hogy leigazolta a szlovák játékost, hanem azt is, hogy a Csata elleni bajnokiról hiányzó Victoria Vivians sorsáról a napokban hoz döntést a klub vezetése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!