OTP Bank Liga

2023.02.03. 18:00

A Ferencváros elleni vereség után szomszédvári rangadón vigasztalódhat a Paks

Közel kilenc év után a szezon meglepetéscsapatát, az újonc Kecskeméti TE-t fogadja a Paksi FC az OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Berg Sándor

Varga Barnabás (jobbról a második) visszatérhet sárga lapos eltilásából

Fotó: Molnár Gyula

Nincs idő a pihenésre, ma újabb bajnoki mérkőzés vár az atomvárosiakra – egy hét leforgása alatt a harmadik. A sort még múlt szombaton kezdték a bajnokságban harmadik Kisvárda otthonában (2–2), majd szerdán az őszről elhalasztott, címvédő és listavezető Ferencváros elleni találkozót pótolták (1–3), szombaton pedig az NB I meglepetéscsapatát, az újonc Kecskemétet fogadják a Fehérvári úton.

– Stabilak voltunk hátul, nem engedtünk nagy helyzeteket a Ferencvárosnak. Vezető találatunk után további lehetőségek nyíltak előttünk, amikkel eldönthettük volna a mérkőzést. Egyenlítő találatuk után még jobban ránk jöttek, mi pedig egyre többet hibáztunk bele. Belülről úgy láttam, hogy a kétgólos vereségre  semmiképpen sem szolgáltunk rá, az egy pontot megérdemeltük volna – fogalmazott a címvédő ellen gólt szerző Kinyik Ákos.

Mentálisan talán jól is jön, hogy a Fradi elleni vereség után három nappal újabb mérkőzés vár a paksiakra, így az előttük álló feladatra kell koncentrálniuk a játékosoknak. A feladat itt sem könnyű, hiszen a Kecskemét, ha úgy vesszük, csak több döntetlenjének köszönheti, hogy 12 ponttal áll a fővárosi zöld-fehérek mögött második helyen a tabellán.

Az örökmérleg atomvárosi fölényt mutat, de amíg az első kilenc bajnoki összecsapásukon veretlen marad a gárda (6 siker, 3 döntetlen), addig az utolsó hatból csak egyet nyert meg egy döntetlen és négy vereség mellett. Amibe mégis kapaszkodhat Waltner Róbert és csapata, hogy idegenben döcög a kecskemétiek szekere. A Széktói Stadiontól távol lejátszott eddigi nyolc bajnoki mérkőzésen nyolc gólt lőttek és ugyanennyi kaptak, s mindössze tíz pontot szereztek a lila-fehérek. Mindkét csapat a második félidő első negyedórájában a legaktívak, a Paks gólkülönbsége ebben az időszakban 11–2, a Kecskemété 7–3.

OTP Bank Liga, a 18. fordulóban
Paksi FC–Kecskeméti TE
Fehérvári úti stadion, szombat, 14.30 óra. Vezeti: Farkas Á. (Szert B., Aradi J.). Tv: M4 Sport

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!