Női kosárlabda Euroliga

2023.02.21. 19:48

A tisztes helytállás a célja a KSC Szekszárdnak szerda este Bolognában

A bajnoki rájátszásra gyűjti az erőt az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárcsapata az előtte álló két Euroliga-mérkőzésen és a rá váró három hazai rangadón.

R. G.

Goree Cyeshára minden bizonnyal Bolognában is kulcsszerep hárul majd

Fotó: Makovics Kornél

Felhős, helyenként napos időben futott be a szekszárdi klub három kisbusza kedden este fél ötkor Bolognába. Az Atomerőmű KSC Szekszárd utolsó előtti Euroliga-mérkőzését vívja az északolasz városban, mégpedig szerdán fél kilenckor. Studer Ágnesék még edzettek egyet, szerdán egy kis városnézés és taktikai értekezlet vár a társaságra, mielőtt kifutnának a majdnem tízezer néző befogadására alkalmas Segafredo Arénába. 

Nincs valami jó passzban a KSC, amely az elmúlt hetekben két kulcsemberét, Victoria Vivianst és Ruthy Hebardot is elveszítette, ráadásul Boros Júlia és Holcz Rebeka sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, Krnjics Szárá pedig hosszú kihagyása után még nem kapta el a fonalat. 

Ilyen előzmények után kell pályára lépniük a kékeknek, akiknek nem is lehet más a céljuk, mint a tisztes helytállás. Szabó Noémi szakmai és sportigazgató is ezt hangsúlyozta, hozzátéve, hogy ez a szekszárdi csapat már nem hasonlítható össze azzal, amelyik hazai pályán, remek teljesítményt nyújtva 73–64-re legyőzte az olaszokat.  

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tisztességgel helytálljunk – mondta Szabó Noémi. – Ennél többet nem remélhetünk. Sok a sérültünk, sok a betegünk, a válogatottban is kulcsszerepet betöltő játékosaink, Studer Ágnes és Goree Cyesha igazából még nem is tudták kipihenni magukat. Reméljük, hogy megússzuk újabb sérülés nélkül!”

„Keressük önmagunkat, de keményen dolgozunk, hogy a bajnoki rájátszásnak jobb formában vághassunk neki. Az ilyen erős ellenfelek segíthetnek bennünket abban, hogy azok a játékosok is beilleszkedjenek, felvegyék a ritmust, akikre a szezon hátralévő részében több szerep hárul” – húzta alá a klubvezető. 

Szabó Noémi elmondta: Boros Júlia gerincsérve – amelyet szerencsére nem kellett műteni – már gyógyulóban van. A 20 éves hátvéd emiatt nem tudott elég erőt kifejteni a bal lábában, de most már edzésbe állt, s hat hét után talán hamarosan számíthat rá a szakmai stáb. Holcz Rebeka bokája ugyanakkor egy rossz mozdulat következtében aláfordult, a bedobó részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedett, rá talán a jövő héten már számíthat a klub. 

A szekszárdiakra a bolognai túra után még egy mérkőzés vár az Euroligában: március 1-jén, azaz jövő szerdán, hazai pályán a lengyel BC Polkowicét fogadják a kék-fehérek (idegenben 89–56-ra kaptak ki Miklós Melindáék), akiknek a magyar bajnokság alapszakaszából hátralévő három fordulóban a Sopron Baskettel, a Serco UNI Győrrel és az NKA Universitas PEAC-cal kell még megmérkőzniük – ezek sem ígérkeznek sétagaloppnak... 

Női Euroliga, A-csoport, 13. forduló
Virtus Segafredo Bologna–Atomerőmű KSC Szekszárd
Bologna, Segafredo Aréna, szerda, 20.30 óra. 

A csoport többi mérkőzésén, szerda: Olympiakosz SFP (görög)–ZVVZ USK Praha (cseh) 16 óra, Fenerbahce Alagoz Holding (török)–Valencia BC (spanyol) 17 óra, BC Polkowice (lengyel)–Tango Bourges Basket (francia) 19 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!