Nosztalgia

2023.02.21. 17:30

Amikor a magyar válogatott Tolnán győzte le a világelithez tartozó oroszokat

A tolna-mözsi nevelésű Ganczer Hajnalkával a keretben nemzeti csapatunk 4–3-ra győzött a világranglistán akkor negyedik helyen álló Oroszország ellen.

TEOL

Forrás: Tolna Városi Sportcsarnok Facebook oldala

„Ez egy viszonylag fiatal orosz gárda volt, itt kezdték el a fiatalítást, ezért néhány rutinos játékos mellett sok volt az utánpótláskorú játékosuk. Ettől függetlenül nagy dolog volt nemcsak az, hogy Tolnán fogadhattuk az oroszokat telt ház előtt, hanem az is, hogy legyőztük őket. Mindig nagy élmény volt a válogatottban játszani főleg, ha ennyi szurkoló előtt tehettük. Ez mindig ritka volt, nekünk, tolnai kötődésűeknek ez a meccs még inkább emlékezetes marad” – mondta lapuknak a 2014. február 21-i felkészülési mérkőzésről Ganczer Hajnalka

Akkor így számoltunk be a Tolnai Népújságban válogatottunk sikeréről:

„Lendületesen kezdett a magyar csapat: csupán pár perc kellett az első nagy hazai helyzethez, ekkor egy távoli lövés után Sipos Lilla a bal kapufát találta el, majd rögtön ezt követően elkezdődött a gólgyártás. Szabó Boglárka szerezte az első találatunkat, amely lendületet adott a csapatnak, majd Nagy Ágnes, Sipos Lilla és Megyes Ágnes is betalált, így 4–1-es eredménnyel fordulhattak a csapatok. A második játékrészre egy frissebb, összeszedettebb orosz csapat érkezett a pályára, míg a magyar játékosok láthatóan elfáradtak az első félidőben általuk diktált komoly iramtól. Az orosz válogatott rövid idő alatt két gólt is szerzett, így a második félidő szorosabbá vált, de a mieink tartani tudták az eredményt és megnyerték a páros mérkőzés első párharcát.”

„Kiegyenlített mérkőzést játszottunk az oroszokkal, próbáltunk letámadni az első félidőben és úgy gondolom ez jól sikerült. A második félidőre nagyon elfáradtunk, de az előnyünk kitartott, így sikerült megvalósítani a tervünket. Az egész csapattal elégedett voltam, nem tudok senkit kiemelni, mindenki, aki a pályán volt jól teljesített” – mondta a spanyol Sito Rivera, a válogatott akkori szövetségi kapitánya. 

Forrás: Tolna Városi Sportcsarnok Facebook oldala

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Oroszország 4–3 (4–1)
Tolna, városi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Farkas Balázs, Puskás Gabriella
Magyarország: Vincze Anikó – Radics Ágnes, Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Szekér Anita. Cserék: Sipos Lilla, Szórádi Nikolett, Üveges Katalin, Vágó Fanni, Jakab Kata, Nagy Ágnes, Csepregi Gabriella. A magyar gólszerzők: Szabó Boglárka, Nagy Ágnes, Sipos Lilla, Megyes Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!