Floorball

2023.02.07. 07:44

Bronzérmet hoztak haza a paksiak a komáromi diákolimpiai döntőről

A harmadik korcsoportos lányok vetélkedésében a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola csapata a harmadik helyen végzett.

TEOL

Az iskolákban is egyre népszerűbb sportágban folyamatosan növekszik a diákolimpiai résztvevők száma. Idén 744 csapat indult és vett részt a versenysorozatban, közülük került ki korcsoportonként a legjobb 8 fiú és 8 lánycsapat, összesen közel 672 sportoló jutott el az országos döntőig. A Komáromban megrendezésre kerülő tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte. 

A középiskolások között évek óta kiemelkedően szerepel a Komáromi Jókai Mór Gimnázium és ebben az évben sem tört meg a hagyomány, hiszen mindkét középiskolás lány csapatuk megnyerte a korcsoportját, így elnyerték a legeredményesebb középiskola címet. Az általános iskolák között a komáromi Bozsik, a mélykúti Szent Tamás, a budapesti Vajda, a paksi Deák és a miskolci Vörösmarty, akik évek óta meghatározó szereplői a rendezvénynek, közülük végül a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola érdemelte ki ugyanezt az elismerést. Idén a legeredményesebb város Komárom lett, hiszen a 12 csoportból hétszer állhattak fel a képzeletbeli dobogóra!

A HELYEZÉSEK

A paksi lányok a III. korcsoportban a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mögött végeztek a harmadik helyen. A II. korcsoportban a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola hatodikként zárt. A IV. korcsoportban a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola ötödik, a Dombóvári József Attila Általános Iskola hatodik helyet ért el. Az V. korcsoportban a paksi Energetikai Technikum és Kollégium negyedik lett. 

Az I. korcsoportban a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola B csapata a hatodik helyen végzett. A IV. korcsoportos fiúknál a bölcskei általános iskola csapata hetedik lett. A VI. korcsoportban pedig a paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata ötödikként zárt. 

A DIÁKOLIMPIÁRÓL

A diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 12 MDSZ által rendezett, és további 40 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozat keretében a több mint 300 000 ezer nevező közül 15 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diákolimpia fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, a versenysorozatot az MDSZ az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg. A Diákolimpia® országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők. A Diákolimpia alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulnak meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában