Edzői nyilatkozat

2023.02.02. 07:29

Csirke Ferenc: huszonöt percig szoros találkozót játszottunk

A rövid kispad az utolsó negyedben kiütközött, ez vezetett az Atomerőmű SE vereségéhez a címvédő Falco otthonában Csirke Ferenc vezetőedző szerint.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

„Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit mondani. Igazából december elseje óta nem volt olyan nap, hogy ne hiányozna 2-3 játékos, most is egy teljes kezdőötös hiányzott – fogalmazott Csirke Ferenc utalva arra, hogy Kovács Ákos, Frank Áron, Gulyás Milán, Samuel Taiwo és Milos Grubor játékra sem számíthatott Szombathelyen. – Ennek ellenére úgy érzem, hogy huszonöt percig szoros találkozót játszottunk. Aki pályára lépett, nagyon küzdött, legyen az rutinos és fiatal játékos. Sajnos a végére a Falco bedarált minket, kinyílt az olló, de egy ilyen felforgatott kerettel a listavezető otthonában ez nagyjából várható volt. Szombaton egy fontos meccs vár ránk Debrecenben, remélem addigra néhány hiányzónk vissza tud térni.”

A paksiaknál ismét húzóember volt Deon Edwin, aki 22-es VAL-mutatóval (többek között 20 ponttal és 7 lepattanóval) zárt.

„Az első félidőben tudtuk tartani magunkat, majd kijött a Falco előnye. Nem akarok kifogásokat keresni, de sok a hiányzónk, így kicsit kisebb rotációs lehetőségünk van. A szombathelyiek tudták ezt, készültek rá és kihasználták. A negyedik negyedig tartottuk magunkat, követtük az edzői utasításokat, de így sikerült” – nyilatkozta az amerikai irányító-hátvéd.

A mérkőzésről bővebben ITT írtunk.

Tippmix Férfi NB I, a 21. fordulóban
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Atomerőmű SE 92–67 (18–25, 25–12, 21–11, 28–19)
Szombathely, Arena Savaria, 1400 néző. Vezette: Cziffra Cs., Goda L., Minár L.
Legjobb dobók: Perl 21/3, Barac 14, Verasztó 13/9, illetve Edwin 20, Atkinson Jr. 14/3, Eilingsfeld 10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!