Női futsalválogatott

2023.02.10. 09:20

Döntetlen Folk Zsuzsannáéktól az Európa-bajnoki főpróbán

Utolsó felkészülési mérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott Szlovéniával a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női futsalválogatottunk.

Berg Sándor

Folk Zsuzsannáék veretlenek maradtak a szlovének elleni edzőmeccsek során

Forrás: MLSZ

Fotó: Illyés Tibor

– Ezúttal is jól kezdtünk, kétgólos vezetéssel zártuk a félidőt, a szünet után azonban szétesett a játékunk, rengeteget hibáztunk, támadásban és védekezésben sem teljesítettünk jól. Nem volt összeszedett a játékunk, ebben közrejátszhatott a fáradtság is, mert a négy nap alatt lejátszott két nagy iramú mérkőzéshez nincsenek hozzászokva a lányok. Folytatjuk a munkát, még két összetartás vár ránk az Európa-bajnoki négyes döntő előtt, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a március 17-i, ukránok elleni elődöntőre – mondta a csütörtöki 2–2-re végződő találkozóról az mlsz.hu oldalnak Frank Tamás szövetségi kapitány.

A mieink meccskeretéből ismét az élvonalbeli bajnokságban szereplő 2F-BAU Tolna-Mözs kapusa, Deczki Vanda és a saját nevelésű Kiss Gréta maradt ki. Ott volt viszont Szalkai Kitti és Krascsenics Petra, valamint a Tolna vármegyei Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és a csapatkapitány Varga Adél.

A magyar válogatott szerdán is megmérkőzött a szlovénekkel, akkor Horváth Viktória és Gruber Brigitta góljával 2–0-ra nyert Zalaegerszegen.

Nemzeti csapatunk március 17-től Európa-bajnoki négyes döntőben szerepel a debreceni Főnix Arénában. A kontinenstorna elődöntőjében Ukrajna következik, majd két nappal később a helyosztón a címvédő Spanyolország vagy a tavalyi döntős Portugália ellen lép pályára.

Felkészülési mérkőzés
Szlovénia–Magyarország 2–2 (0–2)
Ljutomer. A magyar gólokat Horváth Viktória és Üveges Katalin szerezte

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!