Labdarúgó Magyar Kupa

2023.02.07. 16:34

Egy magabiztos sikertől új lendületet vehetne a Paksi FC

Az NB III-as Monor vendége lesz szerdán 13 órától a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Paksi FC. A zöldektől elvárható a sima győzelem még akkor is, ha másfél héten belül ez lesz a negyedik mérkőzése, így néhány kulcsjátékosát várhatóan pihenteti Waltner Róbert.

B. S.

Kinyik Ákosék (jobbról) egy monori kupagyőzelemmel újra talpra állhatnának

Fotó: Mártonfai Dénes

Az NB I hetedik helyén álló együttest szeptemberben komoly kihívások elé állította az NB II élmezőnyéhez tartozó Pécsi MFC, de végül Varga Barnabás második félidőben értékesített büntetőjével túljutott baranyai ellenfelén a Paksi FC. A legutóbbi fordulóban a harmadosztályú Balatonfüred otthonában nem ütköztek ekkora ellenállásba a zöld-fehérek, akik simán nyertek 3–0-ra Haraszti Zsolt, Papp Kristóf és Burucz Barna öngóljával.

Ezúttal is NB III-as csapattal mérkőzik meg az előző kupakiírás döntőse, mely a Monor „személyében” jó ismerősnél vendégszerepel ma kora délután. A Pest vármegyeiek a Majosi SE-hez, a Szekszárdi UFC-hez és a Paksi FC II-höz hasonlóan a Közép csoportban szerepelnek, s tizennyolc mérkőzés után a 14. helyet foglalják el a – Balassagyarmat és a Makó visszalépése miatt – tizennyolc csapatos bajnokságban.

A gárda tíz vereséggel kezdte a szezont, ennek felét az augusztus végén éppen a szekszárdiak ellen (1–2) debütáló Kurucsai Milánnal a kispadon szenvedte el. Az utolsó nyolc mérkőzésen viszont öt győzelem (köztük a Pakson aratott 2–0-s siker), két döntetlen és egyetlen vereség a mérleg. A kupában még Céró Bálinttal a Ceglédet győzték le hazai pályán a monoriak (1–0), de Székkutason (7–0), Zalaszentgróton (3–2) és legutóbb Nagyatádon (3–0) már Kurucsai ült a kispadon.

„A szerencse hiányzott a győzelmünkhöz, pedig rendre sokat teszünk érte. Az elmúlt három-négy fordulóban sajnos nem vagyunk egy hullámhosszon a szerencsével, valamiért most nem szeretne velünk tartani. Megyünk tovább, szerdán kupameccs, hétvégén újra bajnoki. Mindkét kiírás fontos, mindkét esetben szeretnénk jól szerepelni” – nyilatkozta Haraszti Zsolt a paksiak támadója.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Monor–Paksi FC
Monor, Balassi Bálint utcai Stadion, szerda, 13 óra
Vezeti: Kárpály M. (Bertalan D., Szabó D.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!