Cselgáncs

2023.02.04. 18:34

Ezüstérmmel kezdte az évet Pupp Réka

A döntőig menetelt, ott azonban alulmaradt koszovói riválisával szemben Pupp Réka, az Atomerőmű SE 52 kilós olimpikonja így ezüstérmet szerzett a párizsi Grand Slam-tornán.

TEOL

A világranglistán harmadik paksi második kiemeltként a francia Julir Weill Dit Morey ellen egy látványos belső combdobással indított a francia fővárosban, majd a legjobb nyolc között egyik mumisa, Charline van Snick várt rá. A belga ellen az eddigi öt egymás elleni meccsükből mindegyiket elveszítette, Párizsban viszont fordult a kocka. Pupp egy intés után aranyponttal, közel hat perc csatározást követően diadalmaskodott.

Pupp Réka (fehérben) a döntőig menetelt, de ott nem bírt koszovói ellenfelével (Fotó: IJF.org)

Az elődöntőben a brazilok kiválósága, Larissa Pimenta következett, aki 2:41 percig bírta a tatamin. A paksi egy fojtó fogással kilencedik GS-döntőjébe jutott, ahol az első kiemelt Distria Kraisniqi jött vele szembe. A koszovóival eddig hatszor találkozott, ezek közül csak egyet tudott megnyerni. A szépítés nem jött össze, a Tokióban még 48 kilogrammban olimpiai bajnoki címet szerző kiválóság egy vazaarival jobbnak bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!