Grand Slam

2023.02.03. 15:26

Feltörekvő fiatal vár Pupp Rékára első körben Párizsban

Francia vagy mongol riválissal kezd a párizsi Grand Slam-tornán az Atomerőmű SE 52 kilós dzsúdósa.

Berg Sándor

Pupp Réka francia vagy mongol riválissal kezd

Forrás: IJF

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján könnyű ellenféllel kezdi az esztendőt Pupp Réka. A francia fővárosban péntek délután tartott sorsoláson kiderült, hogy az Atomerőmű SE olimpikonjára a házigazdák tehetsége, Julie Weill Dit Morey és a mongol Nadin-Erdene Myagmarsuren párharc továbbjutója vár. A 23 esztendős európai tavaly robbant be a nemzetközi színtérre, két European Openen is a dobogó harmadik fokára állhatott, az idei első World Tour-versenyen pedig szintén bronzérmet szerzett. A nála hat évvel fiatalabb ázsiai ellenfele tavaly indult először a felnőttek között, két helyezetlen eredménye után az első pontszerző szereplését az idei portugáliai Grand Prix-n érte el hetedik helyével.

Pupp Réka a napi nap folyamán abban a reményben lép tatamira Párizsban, hogy jövő nyáron visszatérhessen a francia fővárosban sorra kerülő olimpiára. A selejtezőket 11 órától bonyolítják le, a bronzmérkőzéseket, majd a döntőt 17 órától rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!