Edzői szemmel

2023.02.20. 14:40

Fordulás után enerváltakká váltunk, lehet, hogy fejben is elfáradtunk – Reveland Zoltán

Berg Sándor

A tolnai kötődésű Folk Zsuszanna (jobbra) szorongatja Szalkai Kittit

Fotó: Kiss Albert

Álomszerűen kezdődött az alapszakasz második helyéről döntő mérkőzés a hazaiak számára, akik Kiss Gréta duplájával a negyedik percben már 2–0-ra vezettek. A felnőttválogatott bő keretébe meghívott 17 éves, saját nevelésű játékos előbb jégkorongszerű mozdulattal piszkált bele Krascsenics Petra lövésébe, majd egy kapu előtti kavarodás után piszkálta be a hálóba a labdát.

„A két gólunk is bizonyítja, hogy jól kezdtük a rangadót, majd a folytatásban is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy tíz perc alatt lezárjuk találkozó lényegi kérdését. Látszott, hogy megleptük a TF-et az agresszív letámadásunkkal, de aztán elkezdett az ellenfél is ébredezni. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a félidő előtt egy kényszerítő után sikerült szépíteniük a fővárosiaknak – emlékezett vissza a találkozóra Reveland Zoltán. – Fordulás után enerváltakká váltunk, lehet, hogy fejben is elfáradtunk, ami magával hozta a hibákat is. Nem volt meg a kellő koncentráció védekezésben, a vendégek több helyzetet dolgoztak ki” – tette hozzá.

Egy távoli lövésből kiegyenlítettek a vendégek, de mivel a döntetlennel nem lett volna kisegítve a Tolna-Mözs, így az utolsó percekre öt a négy ellen próbált támadni. Labdavesztést követően a kajdacsi Varga Adél üres kapus góljával fordított a TFSE, amivel nagy lépést tett a második hely felé.

Női NB I, alapszakasz, a 17. fordulóban
2F-BAU Tolna-Mözs–TFSE-Bestrong 2–3 (2–1)
Tolna, v.: Mihálovics (Petrovics, Rácz Z.)
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Krascsenics P., Nagy N. Csere: Csizmók, Wiesner, Sereg, Sajabó, Kiss G., Tancsa. Edző: Reveland Zoltán
TFSE: Hargas – Balya, Balogh N., Folk Zs., Varga A. Csere: Kovács Sz., Dorner, Kovács N., Kota. Edző: Csernai Gábor László
Gólszerző: Kiss G. (3., 4.), illetve Balogh N. (13., 25.), Varga A. (37.)

Így zárják a csapatok az alapszakaszt
DEAC (1.): TFSE (idegenben), Diósgyőr (otthon), Csepel (i), Tolna-Mözs (o)
TFSE (2.): Debrecen (o), Újpest (i), Budaörs (i)
Tolna-Mözs (3.): DVTK (i), Csepel (o), Budaörs (o), DEAC (i)
Budaörs (4.): Csepel (i), Diósgyőr (o), Tolna-Mözs (i), TFSE (o)
Csepel FC USE (5.): Budaörs (o), Tolna-Mözs (i), DEAC (o), Újpest (i)
Újpest FC (6.): TFSE (o), DVTK (i), Csepel (o)
DVTK (7.): Tolna-Mözs (o), DEAC (i), Budaörs (i), Újpest (o)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!