Terítéken a téli felkészülés: Paksi FC II

2023.02.09. 13:30

Kindl István: jó lenne viszontlátni az őszi játékot, de ez irreális elvárás

Tavasszal sem tűz ki maguk elé helyezésbeli elvárást Kindl István, a Paksi FC II vezetőedzője, de bízik benne, hogy sikerült fejlődniük és nem lesznek kiesési gondjaik az NB III Közép csoportjában.

Berg Sándor

Kindl István

Fotó: Molnár Gyula

Keretbe foglalta téli felkészülését a Paksi FC második számú csapata. Január közepén a szintén NB III-as Kaposvárral játszották első meccsüket az atomvárosiak, hétvégén pedig ugyancsak a somogyiakkal zárták a sort. Éppen ezért reális képet kaphatott Kindl István a másfél hónapban végzett munkáról.

„Nem tagadás, nyögvenyelősen indultak a felkészülési mérkőzéseink, ugyanakkor a hétközi edzéseken maximálisan jól dolgoztak a srácok – fogalmazott a klub oldalán a szakember. – A negatív dolgok a fiatalságukból fakadtak, így az természetesnek is volt vehető, ezek a dolgok pedig az edzőmeccseken jöttek ki. Sok bizonytalanságot láttunk mind a taktikában, mind az egyéni játékban, de tudtuk, idő kell ennek begyakorlására. Ahogy haladtunk előre a felkészülésben, úgy javultunk, fiataljaink kezdték átvenni azt a fajta mentalitást, ami elengedhetetlen a fejlődésükhöz. Máté Csaba és Ignácz Bálint például rengeteget fejlődtek, tavasszal akár tényezőkké is válhatnak gárdánkban.”

Téli felkészülési eredmények

Paksi FC II–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 0–3 (0–1)
Mohácsi TE (megye I.)–Paksi FC II 2–1 (1–0). Gólszerző: Böde Dániel 
Szekszárdi UFC (NB III)–Paksi FC II 1–1 (1–1). Gólszerző: Böde Dániel 
Puskás Akadémia II (NB III)–Paksi FC II 2–1 (2–0). Gólszerző: Nyári Patrik
Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II 2–2 (0–0). Gólszerzők: Ulbert Renátó és Böde Dániel

Télen szinte egy teljesen új csapatot kellett felépítenie a szakmai stábnak, a korábban meghatározó játékosok közül Szekszárdi Milán a harmadosztályú Kazincbarcikán, Volter Patrik az NB II-es Siófoknál szerepel tavasszal kölcsönbe, míg a szintén alapsember Lakatos-Lengyel Lóránt a Majoshoz igazolt. Simon Barnabás, Horváth Kevin és Pesti Zoltán pedig télen felkerült az NB I-es kerethez. Helyüket a legutóbb Veszprémben szereplő faddi Ulbert Renátó és a szombathelyi Illés Akadémiáról érkező Váncsa Máté (előbbi 18, utóbbi 19 éves), valamint az U17-es csapatból felkerülő egy-két játékos pótolják majd.

„Jó lenne viszontlátni azt a fajta játékminőséget, amivel ősszel abbahagytuk az idényt, de ez irreális várakozás lehet részemről a csapatunk vázában történt változások miatt” – fogalmazott Kindl István, aki bízik a fejlődésben és abban, hogy nem lesznek kiesési gondjak, ehhez viszont még pár mérkőzést nyerniük kell.

A tavaszi menetrend

21. forduló, február 12.: Bp. Honvéd-MFA II–Paksi FC II 11 óra. 22. forduló, február 19.: Paks II–Majosi SE 11 óra. 23. forduló, február 26.: Kecskeméti TE II–Paks II 11 óra. 24. forduló, március 5.: Paks II–Hódmezővásárhelyi FC 11 óra. 25. forduló, március 12.: Meton-FC Dabas SE–Paks II 14 óra. 26. forduló, március 19.: Paks II–Szekszárdi UFC 11 óra. 27. forduló, március 26.: ESMTK–Paks II 16 óra. 29. forduló, április 2.: Bánk-Dalnoki LA–Paks II 16 óra. 30. forduló, április 9.: Paks II–Iváncsa KSE 11 óra. 32. forduló, április 16.: Paks II–Újpest FC II 11 óra. 33. forduló, április 23.: Ceglédi VSE–Paksi II. 17 óra. 34. forduló, április 26. (szerda): Paks II–PTE-PEAC 17 óra. 35. forduló, április 30.: Monor–Paks II. 17 óra. 36. forduló, május 7.: Paks II–Szolnoki MÁV FC 11 óra. 37. forduló, május 14.: Paks II–MTK Budapest II 11 óra. 38., május 21.: Ferencváros II–Paks II 17 óra.

 

Ezt olvasta már?

Tavasszal is új csapatot kell építeni Pakson
Vereséggel kezdte edzőmeccseinek sorát a PFC második csapata
Második téli felkészülési mérkőzését is elveszítette az NB III-as Paksi FC
Nem született döntés a Szekszárd és a Paks II csatáján
Kindl István: továbbra is gond van a helyzetkihasználásunkkal
Döntetlennel hangolt a bajnoki folytatásra a Paks NB III-as gárdája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!