MOL Magyar Kupa

2023.02.08. 15:08

Monoron át jutott a legjobb nyolc közé a kupában a Paks

Nem okozott gondot a harmadosztályú Monor legyőzése a Paksi FC-nek, mely idei első sikerét megszerezve bejutott a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Berg Sándor

Varga Barnabás (balra) találata nyitotta a gólok sorát

Fotó: Molnár Gyula

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, Waltner Róbert több kulcsemberét is pihentette a kupatalálkozón, a Kecskemét elleni hétvégi bajnokihoz képest (0–0) Kinyik Ákos, Haraszti Zsolt és Varga Barnabás maradt a kezdőcsapat tagja. A megfiatalított csapat így is végig fölényben játszott, amit negyedóra után Vas Gábor beadásából Varga váltott gólra, majd három perccel később a sérülésből felépült Szélpál Norbert duplázta meg az atomvárosiak előnyét.

Minden az előző kiírás döntőse malmára hajtotta a vizet, a paksiak mezében most debütáló Haris Attila ellen szabálytalankodó monorit azonnali kiállította a játékvezető. A piros lap inkább az atomvárosiakat fogta meg, az NB III őszi szezonjában jól hajrázó vendéglátó (utolsó nyolc bajnokiját gyűjtötte be mind a 17 pontját) ezt kihasználva pillanatok alatt megfelezte hátrányát.

A szünetben pályára lépő Hahn Jánossal új lendületet vett a vendégek támadójátéka, a dunaszerdahelyi kitérője után tavaly nyáron visszatérő támadó előbb visszaállította a kétgólos különbséget, majd az előkészítő szerepet vállalta magára csapata negyedik góljánál. A télen Felcsútról érkező Skribek Alennek, aki tíz perc alatt duplázni tudott, kifejezetten jó a gól per mérkőzés mutatója a Paksnál, harmadik találkozóján már három gólnál jár.

A PFC a pécsiek elleni nehéz (1–0), majd a Balatonfüred elleni magabiztos siker után (3–0) újabb könnyed győzelemmel jutott a kupa legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntő sorsolást csütörtökön 21 órakor tartják.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Monor (NB III)–Paksi FC 1–5 (1–2)
Monor, Balassi Bálint utcai Stadion, 400 néző. Vezeti: Káprály M. (Bertalan D., Szabó D.)
Monor: Bozsó – Bagó (Kocsis K., 56.), Szabó B., Takács B. (Mlinárcsik, 82.), Joshua – Kovács D., Juhász Zs. – Haragos, Farkas Á. (Papp R., 82.), Hulicsár (Rácz M., 56.) – Agóts (Puskás N., 56.). Vezetőedző: Kurucsai Milán
Paks: Simon B. – Kovács N., Szélpál N. (Osváth, 60.), Kinyik (Kádár, a szünetben), Vas G. – Balogh B., Haris – Gyurkits (Papp K., a szünetben), Haraszti (Sajbán Máté, a szünetben), Skribek – Varga B. (Hahn, a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerzők: Farkas Á. (28.), illetve Skribek (67., 77.), Varga B. (17.), Szélpál N. (20.), Hahn (48.)
Kiállítva: Juhász Zs. (26.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!