Labdarúgás

2023.02.04. 10:03

Pályán az NB III-as csapataink, a Paks és a Majos a főpróbáját tartja

Mindegyik NB III-as csapatunk pályára lép a hétvégén felkészülési mérkőzésen. Ez lesz a főpróbájuk a február 12-én kezdődő tavaszi szezonrajt előtt.

TEOL

A majosi Széles Bence tör kapura a földváriak elleni edzőmérkőzésen

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárdi UFC szombaton 13 órától a szintén harmadik ligás, de a Nyugati csoportban szereplő Móri SE vendége lesz. Turi Zsolt csapatának ez már a hetedik felkészülési mérkőzése lesz. A sort az Iváncsa KSE-vel kezdték (6–2-es vereség), majd a Mol Fehérvár II-vel folytatták (2–0-s győzelem). Ezután jött egy 1–1-es döntetlen a Paksi FC második csapata ellen, egy 1–0-s vereség a Majosi SE-vel szemben, majd pedig egy 1–0-s siker a Pécsi MFC U19-es korosztályú gárdája ellen. A legutolsó edzőmeccsen, szerdán a fáradtan mozgó szekszárdiak 6–0-ra kaptak ki az NB II-es Budaörstől. 

A Paksi FC második sora vasárnap 13 órától az ugyancsak a Nyugati csoportban érdekelt Kaposvári Rákóczi második számú gárdájával találkozik a somogyiak pályaválasztása mellett. Kindl István gárdájának az ötödik mérkőzése lesz a vasárnapi. Az atomvárosi fiatalok éppen a kaposváriak elleni hazai 0–3-mal kezdtek, majd Mohácson kaptak ki 2–1-re. A Szekszárdi UFC otthonában 1–1-et értek el, a Puskás Akadémia második csapatával szemben pedig 2–1-re maradtak alul. Kellene az első győzelem, ami egyúttal reváns is lehetnek a hazai vereségért, ráadásul lökést adhatna a paksi fiúknak a jövő vasárnapi szezonnyitóra, amikor is a Budapest Honvéd II otthonába utaznak. 

Az újonc Majosi SE a bonyhádi műfüvesen az AutóCity megyei I. osztály éllovasával, a Dombóvár FC-vel mérkőzik vasárnap 14 órától. Kardos Ernő alakulata egy Pécsi MFC elleni 0–6-tal indított, majd 1–0-ra nyert a Pécs U19-es gárdája, aztán pedig a csoportrivális Szekszárdi UFC ellen. Ezen a héten, kedden az FC Dunaföldvárt a második félidei kiváló támadójátékuknak köszönhetően győzték le 5–2-re a világoszöldek, akik a Dombóvár FC ellen a főpróbájukat tartják. Jövő vasárnap már élesben kell bizonyítani, a tavasz első bajnokiján a Monor látogat Majosra. 

A Szekszárdi UFC számára a Balassagyarmati VSE visszalépése miatt csak egy héttel később, február 19-én kezdődik a szezon: a sárga-feketék az Újpest II vendégei lesznek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!