Női Futsal Magyar Kupa

2023.02.17. 10:00

Pillanatok alatt fordított és jutott négy közé a Tolna-Mözs

Hátrányból állt fel és nyert 2–1-re a Csepel FC USE otthonában a 2F-BAU Tolna-Mözs, s jutott a Női Futsal Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Berg Sándor

Wiesner Dalma szerezte az egyenlítő gólt Soroksáron

Fotó: Mártonfai Dénes

Csalóka helyzetből várta soroksári mérkőzését a Tolna-Mözs, mely 1–0-ra megnyerte a kupanegyeddöntő első, hazai mérkőzését, de a Csepel játékstílusa nem éppen fekszik a gárdának. A visszavágón a gól nélküli első félidő után a vendéglátó szerezte meg a vezetést, amivel átmenetileg hosszabbításra mentette az összecsapást. Két perccel később aztán Wiesner Dalma volt jókor jó helyen, a lecsorgó labdát kilenc méterről, a lábak között gurította a rövid alsó sarokba. Pillanatokkal később Nagy Noémi tört egy az egyben kapura, s higgadt befejezéssel eldöntötte a párharcot.

„Nem állítom, hogy ezzel a győzelemmel visszatérünk a helyes útra, de most a legfontosabb a továbbjutás kiharcolása volt – fogalmazott lapunknak Reveland Zoltán. – Az eddig meglévő hibák most is megvoltak, de hozzáállásban mindenképpen éreztem változást. Nagyot küzdöttek a lányok, ami kellett is, mert a Csepel komoly ellenállást tanúsított, fel kellett vennünk a kesztyűt. Ettől függetlenül több agresszivitást és higgadtabb befejezést várok, mert a helyzeteink megint megvoltak, de azok többségét kihagytuk” – mondta a tolna-mözsiek vezetőedzője, aki számára pozitívum, hogy csapata hátrányban sem esett össze, gyorsan tudtak reagálni a kapott gólra.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Csepel FC USE–2F-BAU Tolna-Mözs 1–2 (0–0)
Soroksár, v.: Czene-Joó (Török Zs., Dobó G.)
Csepel: Forgács – Mesterházi, Németh A., Kókai, Horváth E. Csere: Pityó, Király L., Monyók, Gula, Simoncini, Helly, Malinovszky, Harsányi
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Krascsenics P., Nagy N. Csere: Csizmók, Wiesner, Sereg, Sajabó
Gólszerzők: Horváth E. (31.), illetve Wiesner (33.), Nagy N. (33.)
Továbbjutott: a Tolna-Mözs kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

Nem történt meglepetés
Az élvonalbeli bajnokság első négy helyén álló együttese jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a címvédő Debrecen a hazai 6–1-es siker után Miskolcon is nyerni tudott (4–1), ahogy a Varga Adéllal felálló TFSE is kettős győzelemmel ejtette ki a másodosztályú Gyulai Amazonokat (az idegenbeli 10–2 után otthon 6–0-ra nyert). Végül Fábián Rebekával a soraiban a Budaörs is továbbjutott, miután a megye egyes Salgótarján vendégeként elért 2–2 után otthon 4–3-ra nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!