3x3 kosárlabda

2023.03.09. 11:15

A házigazdával is összekerült Csirke Ferenc válogatottja

Az Atomerőmű SE férfi kosárlabda-csapatát irányító Csirke Ferenc 3x3-as válogatottja Izraelben játszik világbajnoki selejtezőt.

TEOL

Csirke Ferenc válogatottja májusban Izraelben selejtez

Fotó: Molnár Gyula

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos felületein nyilvánosságra hozta az idei 3×3-as világbajnokság csoportbeosztását. A húsz férfi és húsz női válogatott részvételével zajló tornát május 30-tól június 4-ig rendezig Bécsben. Eddig mindkét nemben tizenhét válogatott biztosította be részvételét, az utolsó három helyért májusban selejteznek még csapatok, írja a honi szövetség.

Köztük férfiválogatottunk is, Csirke Ferenc csapata május 6-7. között Izraelben a házigazda mellett Új-Zéland ellen vívhatja ki indulási jogát. A másik hármas csoportban Kína, Trinidad és Tobago, valamint Ruanda kapott helyet. A két döntős, valamint a bronzmérkőzés győztese kvalifikál a világbajnokságra.

A nők már biztos részvevők
A Földi Attila vezette női nemzeti csapat világranglistás helyezésének köszönhetően ott van a mezőnyben, a C jelű ötösbe kapott besorolást az Egyesült Államokkal, Kanadával, Mongóliával, valamint egy selejtezőből érkező ellenféllel egyetemben. Válogatottunkba korábban két játékost is adott az Atomerőmű KSC Szekszárd, Theodoreán Alexandra azóta már a TFSE-MTK-t erősíti, míg Goree Cyesha a hagyományos, öt az öt elleni válogatottban szerepel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!