Női kosárlabda NB I

2023.03.30. 20:07

A KSC Szekszárd péntek este pontot tehet a párharc végére

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését játssza péntek este az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko alakulata a női élvonal negyeddöntőjének második találkozóján fogadja az NKA Universitas PEAC csapatát.

R. G.

Studer Ágnes (jobbra) abban bízik, hogy fergeteges lesz a hangulat a szekszárdi sportcsarnokban

Fotó: Makovics Kornél

A keddi, 69–64-es pécsi győzelmükkel megágyaztak a továbbjutásuknak a szekszárdi lányok, akik péntek este lezárhatják az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. Nem lesz könnyű dolguk, mert a PEAC bizonyosan kettőzött energiával hajt majd, de a fanatikus, kiváló hangulatot teremtő szurkolók támogatásával meglehet az újabb siker. 

„Nagyon örülök, hogy Pécsen sikerült nyernünk – mondta Studer Ágnes, a szekszárdiak irányítója. – Ez a hazai mérkőzés viszont még fontosabb lesz, mert előnyben vagyunk, de úgy kell játszanunk, mintha nem lennénk. Ez egy új találkozó lesz, száz százalékig felkészülünk, és érzem, hogy a hibáinkat ki tudjuk majd javítani. Pécsen a szurkolóink segítettek át bennünket a nehéz perceken, remélem ez Szekszárdon is így lesz, és igazi libabőrös hangulat lesz a csarnokban!” – fogalmazott az első meccsen 7 pontot, 5 gólpasszt és 5 lepattanót jegyző Studer Ágnes. 

Ha tippelni kellene, azt mondanánk, hogy a hazai pálya előnye miatt a KSC a favorit, de mindent elmond az erőviszonyokról, hogy a két együttes szezonbeli három mérkőzését tekintve most kedden volt a legnagyobb különbség a felek között. Az alapszakaszban lejátszott pécsi bajnokit két ponttal, 67–65-re nyerte a PEAC, míg a szekszárdi meccset néggyel, 63–59-re húzta be a KSC együttese. 

Tippmix Női NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC
Szekszárd, városi sportcsarnok, péntek, 18 óra
Vezeti: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István 

A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes korábban kilátogatni a szekszárdi sportcsarnokba. 

A klubnál azt kérik, hogy aki teheti, fehér pólóban érkezzen a mérkőzésre!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!