Női kosárlabda

2023.03.08. 17:50

A törökökkel, a szerbekkel és a szlovákokkal játszik Székely Norbert csapata a nyári Eb-n

A D-csoportban, a török, a szlovák és a címvédő szerb válogatott társaságában küzdhet a magyar válogatott a nyári női kosárlabda Európa-bajnokságon.

TEOL

Studer Ágnes és Goree Cyesha a magyar válogatottban is csapattársak

Fotó: Mediaworks

A kontinenstornára június 15. és 25. között kerül sor Ljubljanában és Tel-Avivban. A magyar együttes a szlovéniai csoportba került, így a drukkereknek nem kell olyan sokat utazniuk, ha a helyszínen szeretnék buzdítani a lányokat. Ráadásul továbbjutás esetén sem kell utazni, hiszen a torna egyenes kieséses szakaszának meccseit is a szlovén fővárosban rendezik. 

A csoportok beosztása
A-csoport: Montenegró, Lettország, Spanyolország, Görögország
B-csoport: Belgium, Olaszország, Csehország, Izrael
C-csoport: Németország, Nagy-Britannia, Szlovénia, Franciaország
D-csoport: Törökország, Szlovákia, Magyarország, Szerbia

Székely Norbert együttese a spanyolok mögött, az izlandiakat és a románokat megelőzve a második helyen végzett selejtezős csoportjában. A nemzeti együttesnek az Atomerőmű KSC Szekszárd három játékosa, Studer Ágnes, Goree Cyesha és Miklós Melinda is tagja. Előbbi kettő az összes találkozón kulcsszerepet vállalt a kijutásból, utóbbi a keret legfiatalabb játékosaként a románok elleni miskolci zárómeccsen már ott ülhetett a kispadon. 

A magyar válogatott a spanyolok elleni szekszárdi mérkőzéssel kezdte... – RÉSZLETEK ITT!

...és a románok elleni miskolci összecsapással zárta a selejtezőket – RÉSZLETEK ITT!

Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

A magyarok legutóbb, 2021-ben nem jutottak ki az Eb-re, előzőleg pedig hetedikek lettek 2019-ben Szerbiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!