Beruházás

2023.03.03. 15:46

Akár már idén nyáron elkezdődhet a futsalcsarnok építése Tolnán

Futsalcsarnokot tervez építtetni pályázati támogatással a 2F-BAU Tolna-Mözsi Futsal SE a tolnai városi sporttelepen.

Steinbach Zsolt

Néhány év múlva saját csarnokában fogadhatják ellenfeleiket a Tolna-Mözsi FSE csapatai

Fotó: Kiss Albert

Mint az ismert, a hazai női futsal legnagyobb múltú együttese a Tolna-Mözs, amely 2005 óta szerepel az élvonalban. A klub története során többször nyert bajnoki ezüstérmet, 2018-ban pedig Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett. Az egyesület színeiben az országos viszonylatban szintén kiemelkedő lány utánpótláscsapatok mellett felnőtt férfi csapat is szerepel, jelenleg, a 2022-2023-as szezonban az NB II-ben. A klubnak a jövőben is komoly tervei vannak a sportágban, ezért tervezik a saját tulajdonú, saját üzemeltetésű csarnok létrehozását.

Az egyesület a Magyar Labdarúgó-szövetség TAO Sportfejlesztési Programjához nyújtott be támogatási kérelmet. A városi sportpálya területe az önkormányzat tulajdonában van, az egyesület azt kérte a várostól, hogy ingyenesen bocsássa rendelkezésre a beruházáshoz szükséges mintegy 2500 négyzetméteres területet, amelyből nagyjából 1300 négyzetméter maga a csarnok. A helyi képviselő-testület támogatta az egyesület kérelmét, így az önkormányzat és a Tolna-Mözsi Futsal SE közötti együttműködési megállapodás alapján az ingyenes terület fejében a klub a létesítményt iskolai és diáksport, valamint városi szabadidős sportesemények, illetve kulturális, turisztikai rendezvények lebonyolítására – a megállapodásban konkrétan rögzített időszakokban – ingyenesen, vagy kedvezményes áron rendelkezésre bocsátja.

Simon Ferenc, a klub sportmenedzsere érdeklődésünkre elmondta: bíznak benne, hogy tavasz végére vagy nyár elejére megszületik a döntés a beadott pályázatukról. Ha az illetékes minisztériumtól is zöld utat kap a beruházás, akkor akár már idén nyáron elkezdődhet az építkezés, amit három éven belül kell befejezni. A futsalcsarnok megépítése mintegy 650 millió forintba kerülne, ebből 450 milliót biztosítana az MLSZ, a fennmaradó összeget a klub főszponzora, a 2F-BAU Kft. biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!