OTP Bank Liga

2023.03.19. 15:29

Böde kétszer is betalált, a Paks elrontotta a Vasas születésnapját

A 120. születésnapját ünneplő Vasast először győzte le a szezon során a Paksi FC, melynek győzelmi sorozata már négy mérkőzést számlál az OTP Bank Ligában.

Berg Sándor

Hahn János kezdte a gólok sorát Angyalföldön

Forrás: MW

Fotó: Balogh László

Úgy tartja a mondás, hogy a legjobb védekezés a támadás. A Paks szerencsés helyzetben van, hogy Bognár György a támadófocit helyezi előtérbe, mert a csapat védőjátékosainak száma jócskán megcsappant az elmúlt időszakban. Lenzsér Bence régóta sérült, s mellé csatlakozott Szélpál Norbert és Kádár Tamás. Elképzelésén viszont a kialakult helyzet ellenére sem akart és nem is változtatott a szakember, a Vasas ellen is háromvédős rendszerben küldte pályára csapatát. Kinyik Ákos mellé az U19-es válogatottba meghívót kapó Vas Gábor és a csapatkapitány Szabó János került.

A Vasas az első húsz percben bebizonyította, miért áll az utolsó helyen a tabellán, játékuk főleg abból állt, hogy felívelgették az Olaszországot is megjárt Balogh Norbertre a labdákat, ezeket viszont a paksi védelem hatástalanította. A vendégek viszont mutatták jelét annak, miért az övék a második leggólerősebb csapat a mezőnyben. Balogh Balázs lövése előbb elkerülte a kaput, nem sokkal később viszont Hahn János jó helyzetfelismerésével megszerezték a vezetést. Hátrányból felébredtek az angyalföldiek, előbb Berecz Zsombor, majd Szilágyi Szabolcs helyzeténél védett nagyot – már mondhatjuk azt, hogy az U19-es Európa-bajnoki elitkörre készülő Simon Barnabást helyettesítő – Nagy Gergely, Hidi Patrik lövésénél viszont a kapufa segítette ki a vendégeket.

Az első félidő játékával egyik vezetőedző sem volt elégedett, a szünetben mindketten két-két helyen nyúltak bele csapatukba. Változtatások ide, cserék oda, a Vasas játékának színvonala nem emelkedett, így továbbra is a paksiak játékában látszott némi elképzelés. Sőt, a nyomás újabb gólt eredményezett, a Hahnt váltó Böde Dániel fejesével megduplázták előnyüket a vendégek. Kétgólos előnyben meglepő módon kontrákból veszélyeztettek az angyalföldiek, de Nagy próbált mindent megtenni annak érdekében, hogy idei negyedik bajnokiját hozza le kapott gól nélkül. Ezt végül Holender Filip és Berecz Zsombor megakadályozta, sőt még akadt némi izgalom is a végére, az utolsó négy bajnokin szerzett tizenkét pont és tizenkét lőtt gól viszont több, mint biztató a bajnoki hajrához közeledve.

A válogatott ablak miatt (a magyar csapat, keretében Varga Barnabással csütörtökön felkészülési mérkőzésen Észtországot fogadja, március 27-én pedig a bolgárokkal kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot) szünet következik a bajnokságban, április 1-jén a kiesőhelyen álló Budapest Honvédnál vendégszerepelnek a paksiak.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Vasas FC–Paksi FC 2–3 (0–1)
Illovszky Rudolf Stadion. Vezette: Bognár T. (Huszár, Szécsényi)
Vasas: Uram – Szivacski, Iyibor, Otigba, Silye – Urblík (Szalai J., a szünetben), Berecz, Hidi P. (Hidi M., 59.) – Holender, Balogh N. (Ihrig-Farkas, a szünetben), Szilágyi Sz. Vezetőedző: Kondás Elemér
Paks: Nagy G. – Vas, Kinyik, Szabó J. – Windecker – Osváth, Papp K. (Haraszti, 64.), Balogh B., Bőle (Sajbán Máté, a szünetben) – Hahn (Böde, a szünetben), Varga B. (Haris, 71.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Böde (55., 73.), Hahn (24.)

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!