Olimpikon

2023.03.23. 15:45

Dombóvári olimpikonnal készített interjút az M1

„Élete első olimpiáján, 2021-ben, Tokióban, egyéni csúccsal a 18. helyen végzett női 3000 méteres akadályfutáson Vindics-Tóth Lili Anna. A Budapest Honvéd Sportegyesület atlétája, a Magyar Honvédség Sportszázadának szakaszvezetője Dombóvárról indult sportkarrierjében.

TEOL

Vindics-Tóth Lili Anna (balra) a 2022-es Atlétika Országos OB-n (Fotó: MW)

A közmédia által készített filmben Lili szüleivel és testvéreivel arról beszélgettek, mit jelent a család életében a sport, hogyan indult Lili pályafutása, hogyan élik meg Lili elért sikereit. Szó esett korábbi edzőjéről is, aki sokat tett azért, hogy Lili ma élsportoló lehet.

Lili férje, Vindics Balázs maga is futó, beszéltek egymásra találásukról és arról is, hogyan tudják támogatni egymást a magánéletben és a sportban.

Az evangélikus egyházhoz való tartozás nagyon fontos Lili és családja életében, pedagógus szülei mindig is fontosnak tartották gyermekeik hitben való nevelését. Lili maga is vallja, hogy a hit erőt és feltöltekezést ad neki a mindennapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!