Női futsalválogatott

2023.03.15. 09:30

Frank Tamás: „igyekeztünk tovább erősíteni a csapategységet”

A játékelemek csiszolása volt a magyar női futsalválogatott legfontosabb célja a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó összetartáson.

TEOL

Szalkai Kitti (pirosban) második Európa-bajnokságára készül

Forrás: MLSZ

Fotó: Illyés Tibor

„Korábbiakban begyakorolt játékelemek csiszolása volt a cél, most már súlyozottan az ukránok elleni elődöntőre fókuszáltunk. Múlt héten a lányok megismerkedhettek a pályával, a körülményekkel, közben igyekeztünk tovább erősíteni a csapategységet, hogy pénteken a lehető legfelkészültebben léphessünk pályára az ukránok elleni elődöntőben – mondta Frank Tamás szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A 2014 augusztusa és 2016 áprilisa között Tolna-Mözsön szakmai igazgatóként és vezetőedzőként dolgozó szakember néhány napja nevezte meg azokat a játékosokat, akik ott lehetnek a debreceni Európa-bajnokságon. A tizennégy fős keretből tizenketten részt vettek a tavalyi, portugáliai Európa-bajnokságon is, köztük a Tolna vármegyei születésű Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és Varga Adél, valamint a 2F-BAU Tolna-Mözst erősítő Szalkai Kitti. Mellettük két korábbi sokszoros nagypályás utánpótlás-válogatott játékos, Gruber Brigitta és szintén a Tolnán játszó Krascsenics Petra került a csapatba. A válogatott egyik kulcsembere, Krascsenics Csilla térdsérülése viszont nem jött rendbe, ezért rá nem számíthat a szakmai stáb.

A magyar válogatott tavaly ősszel harcolta ki az Európa-bajnoki döntőben való részvételt, majd néhány héttel később Magyarország nyerte el a finálé rendezési jogát. Frank Tamás csapata március 17-én, 19.30-tól az ukránok ellen játszik elődöntőt, két nappal később pedig a címvédő spanyol vagy a portugál csapat (azt a párharcot pénteken 16 órakor rendezik) lesz az ellenfele a döntőben (20 óra) vagy a bronzmérkőzésen (17 óra).

A magyar válogatott csapatkapitányával, Varga Adéllel a napokban interjút olvashatnak portálunkon.

Ezt olvasta már?

Három vármegyei játékos is tagja a magyar válogatott Európa-bajnoki keretének
Ha már így alakult a sorsolás, a döntőbe jutnának Fábián Rebekáék
A női szakág sorsa is múlott az Európa-bajnoki selejtezőn
Egy pillanatig sem gondolták, hogy nem jutnak ki az Európa-bajnokságra
A csehek elleni győzelemmel kijutottak az Eb-re Varga Adélék

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!