Női kosárlabda

2023.03.08. 15:46

Itt nézheti a női Európa-bajnokság sorsolását!

Magyar idő szerint öt órakor sorsolják ki a női kosárlabda Európa-bajnokság csoportjait. A tornán a magyar válogatott is részt vesz.

R. G.

A nemzetközi szövetség hétfői tájékoztatása szerint Székely Norbert együttese Lettországgal, Németországgal és Izraellel együtt került az erősorrend alapján a legalsó, 4-es kategóriába. Ez azt jelenti, hogy ezzel a három csapattal biztosan nem találkozik a szlovén-izraeli rendezésű Eb csoportkörében.

A magyarok februárban négy győzelemmel és két vereséggel, második helyezettként zárták szereplésüket a selejtező C csoportjában. A kontinenstornára június 15. és 25. között kerül sor Ljubljanában és Tel-Avivban.

A sorsolás előtti kalapok:
1. kalap: Spanyolország, Franciaország, Belgium, Szerbia
2. kalap: Törökország, Olaszország, Görögország, Szlovénia
3. kalap: Nagy-Britannia, Montenegró, Szlovákia, Csehország
4. kalap: Magyarország, Lettország, Németország, Izrael

A SORSOLÁS LINKJE!

A magyar válogatott keretében három KSC Szekszárd-játékos, Studer Ágnes, Goree Cyesha és Miklós Melinda is helyet kapott, előbbi kettő alapembere volt az utolsó két körben az izlandiakat és a románokat legyőző nemzeti együttesben, utóbbi pedig újoncként a románok ellen már a kispadon ülhetett.

A TEOL.hu Studer Ágnest és Miklós Melindát is megszólaltatta

Az interjúkat itt olvashatja el

Akik itt maradtak, azoknak kétszeresen is oda kell tenniük magukat

Miklós Melinda inkább nem kíván semmit, mert bevonzza az ellenkezőjét

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!